Duur: 109''
Van: Leonard Retel Helmrich
Land: NL
Kijkwijzer: 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


STAND VAN DE STERREN

DOCUMENTAIRE STAND VAN DE STERREN MET Q&A.

Donderdag 3 maart is er een speciale première van de documentaire Stand van de sterren. Regisseur Leonard Retel Helmrich en producent Hetty Naaijkens-Retel Helmrich zullen aanwezig zijn om na de voorstelling vragen te beantwoorden

Stand van de sterren toont met een klein verhaal de grote ontwikkelingen in Indonesië. Twaalf  jaar lang volgde Leonard Retel Helmrich het dagelijks leven van de christelijk-islamitische Rumidjah en haar familie. Na Stand van de zon (2002) en Stand van de maan (openingsfilm IDFA 2004) is dit het afsluitende deel van Leonard Retel Helmrichs portret van Indonesië. 

In dit deel is kleindochter Tari opgegroeid tot een opstandige puber. De hele familie ziet in dit pientere meisje de enige mogelijkheid om hun eigen status te verhogen en ooit de sloppenwijken van Jakarta te ontvluchten. Terwijl de hele familie er alles aan doet om het collegegeld voor Tari's studie bijeen te sprokkelen, besteedt Tari haar tijd en geld liever aan haar vriendinnen en het nachtleven van Jakarta. Terwijl Tari worstelt met haar identiteit, volgen we ook de ontwikkelingen in de zoektocht van Indonesië naar een nationale identiteit. Zal het beiden lukken om hun ware ik te vinden en te behouden? 

Stand van de sterren won op het IDFA 2010 zowel Best Dutch Documentary als Best International Documentary en op Sundance 2011 de Special Jury Prize for World Cinema Documentary.

Datum: 3 maart 2011
Aanvang: 19:30u