Terug naar overzicht

Wilders, de Movie

Geert Wilders weet zowel nationaal als internationaal discussie, woede en bewondering op te wekken. Ondertussen groeit zijn aanhang. Tijdens de vervroegde verkiezingen in juni was zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) de grote winnaar.
Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten door Wilders als fenomeen gefascineerd vanaf het moment dat zij in hun standplaats Londen werden geconfronteerd met de grote commotie rondom de vertoning van Fitna in de House of Lords - consternatie die in Nederland uitblijft.

Wie is Geert Wilders, wie zijn de mensen die op hem stemmen, hoe komt het dat hij zo succesvol is en wat zegt dat over ons? In Wilders, the movie onderzoeken de filmmakers de drijfveren van Wilders en zijn aanhang. Via kiezers, inspirators uit het internationale netwerk, collega’s en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten Van der Valk en Gavan vat te krijgen op het fenomeen Wilders, en schetsen zij een portret van een man die groeit in een wereld van extremen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 
Geen video zichtbaar? Download dan Silverlight

Deze Teledoc van Pieter van Huystee Film, RedRebel Films en de VPRO kwam tot stand met financiële steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds.