One Night Stand 2008 - Godenzoon

Synopsis:
Freddy's oude voetbaldromen liggen al jaren op de bodem van een grote kuil in de huiskamer, van waaruit de kapotte riolering hem als een open wond aangaapt. Zijn vrouw Elza is voornamelijk sikkeneurig en boos. Hun dochter Cornelia, een meisje met Downsyndroom, moet zich redden met nagenoeg geen aandacht en liefde. Dan komt er een kind uit de lucht vallen. Niet zomaar een kind, het is een prachtige, zwarte baby. Het is alsof het leven hen een tweede kans biedt. Als echter blijkt dat de jongen bij donderslag steeds 7 jaar ouder wordt, komt het gezin in een stroomversnelling terecht die beroep doet op ieders vermogen en onvermogen.
 
Cast
Bart Klever als Freddy
Wimie Wilhelm als Elza
Carlijne Diekerhof als Cornelia
Jerome Westermann en Dalorim Wartes als Ronaldinho

Scenario: Neske Beks
Regie: Wolke Kluppell
Producent: IJswater Films

Wolke Kluppell over Godenzoon
“De kans dat er een kind uit de lucht komt vallen is bijna net zo klein als dat je de hoofdprijs in de oudejaarsloterij zal winnen. Toch zijn er massa’s mensen die elk jaar weer zo’n lot kopen. Het is maar net waar je in wilt geloven. Godenzoon gaat over mensen die vastgeroest zitten in de kuil die ze voor zichzelf en elkaar gegraven hebben en die eindelijk weer in beweging komen door iets wat schijnbaar van buitenaf komt. Het verhaal speelt zich af in een herkenbare, eigen werkelijkheid, waarin realistisch gereageerd wordt op surrealistische gebeurtenissen.”

Wolke Kluppell
Wolke Kluppell maakte eerder onder andere de NPS singleplay Haar en de dansfilms Come Across (1995) en Tus Ojos Negros (2000). Zij regisseerde videoclips en deed werk voor VPRO’s Villa Achterwerk. Sinds 2002 is zij regiedocent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.
 

Terug naar overzicht