One Night Stand 2008 - Liefde, dank je wel

Synopsis:
De Nederlands-Marokkaanse Naïma en de Japanse Yuichi ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Casablanca. De elfjarigen worden verliefd en communiceren intuïtief, met hun hart, zoals kinderen dat kunnen. Wanneer ze elkaar als volwassenen weer zien, worden ze geconfronteerd met een nieuw probleem: ze verstaan elkaars taal niet. Naïma en Yuichi maken een lange wandeling door nachtelijk Amsterdam op zoek naar de juiste woorden. Ze vinden zichzelf en elkaar.

Cast:
Kuta Kondo als Yuich
Maryam Hassouni als Naïma

Scenario: Heleen Suèr
Regie: Danyael Sugawara
Producent: Pupkin Film

Danyael Sugawara over Liefde, dank je wel
“Op mijn twaalfde was ik op vakantie met mijn familie in Spanje. Ik werd daar verliefd op een Noors meisje. We spraken geen van beiden elkaars taal. Toch wisten we te communiceren en onze gevoelens te uiten. Toen we na de vakantie alleen maar brieven konden schrijven brokkelde het contact af. Ik denk dat de belangrijkste ingrediënten voor communicatie geduld en fantasie zijn, maar deze vervielen op het moment dat we elkaar niet meer fysiek konden zien en alles zwart op wit gezegd moest worden. Deze ervaring vormt het uitgangspunt voor Liefde, dank je wel.”

Danyael Sugawara
Danyael Sugawara (1975) sleepte met zijn eindexamenfilm The Quiet One op diverse festivals prijzen in de wacht. Naast commercials regisseerde hij de NPS Kort! Blondje (2006) en voor de Nieuwe Lola Landje (2007)
 


Terug naar overzicht