One Night Stand 2008 - Onder de tafel

Synopsis:
Onder de tafel is een melancholieke vader-zoon vertelling die begint op het moment dat Jacob te horen krijgt dat zijn vader Kees weer begonnen is met drinken en uit een kliniek opgehaald dient te worden. Jacob neemt zijn vader mee naar een bungalowpark in het zuiden van het land. Op deze plek, waar ze vroeger als gezin gelukkig waren en de verleiding van drank minder sterk zal zijn dan thuis, hoopt Jacob opnieuw contact te kunnen krijgen met zijn vader. Kees herkent zijn zoon niet, het contact verloopt stroef en bij de eerste de beste gelegenheid weet Kees een blikje bier te bemachtigen. Jacob beseft dat de enige en tegelijkertijd laatste manier om werkelijk contact met zijn vader te kunnen krijgen is als ze samen gaan drinken. Dit doen ze, vol overgave.
 
Cast
Jochum ten Haaf als Jacob
Hans Dagelet als Kees
Pauline Greidanus
David Ziegler
Hymke Meijer
Karin Schaap
Maartje Remmers
Anne Lamsvelt
Susan Radder

Scenario: Bastiaan Kroeger
Regie: Sacha Polak
Producent: IJswater Films

Sacha Polak over Onder de tafel
“Ik heb in Onder de Tafel een groots thema, het onvermogen tot contact tussen vaders en zonen, op een integere en kleine manier willen verbeelden. Jacob komt er tijdens hun met drank overgoten weekend in Brabant langzaam achter dat de man die hij veracht – zijn alcoholistische vader - ook een man is van wie hij houdt. Voor mij was het belangrijk dat je als kijker de kans krijgt om dicht bij deze twee mannen te komen en betrokken te raken bij dit intieme en intense drama.”

Sacha Polak
Sacha Polak werd met haar afstudeerfilm Teer (2006) geselecteerd voor een record aantal internationale filmfestivals en ontving een eervolle juryvermelding op het Filmfestival van Bologna. Ze maakte vorig jaar haar regiedebuut met de NPS Kort! El Mourabbi.Terug naar overzicht