One Night Stand 2008 - Ooit

Synopsis:
Jos is vierendertig jaar oud en verstandelijk gehandicapt. Hij heeft niemand anders dan zijn moeder met wie hij vanaf zijn geboorte in een flatje woont. Om zijn nek hangt een boekje met plaatjes die Jos precies vertellen wat hij op ieder moment van de dag moet doen. Zolang hij die nauwgezet naleeft, denkt Jos dat hij volwassen genoeg is om voor zichzelf te zorgen. En voor hem is het heel gewoon dat zijn moeder zijn pyjamabroek lostrekt, hem scheert, zijn billen wast en zijn pap maakt, dag in dag uit. Tot op een dag de routine wegvalt. Voor het eerst in zijn leven moet Jos zich redden met alleen zijn boekje.
 
Cast
Barry Atsma als Jos
Leny Breederveld als zijn moeder

Scenario: Jan-Willem den Bok
Regie: Jaap van Heusden
Producent: IJswater Films

Jaap van Heusden over Ooit
“Het leven in de flat van Jos en zijn moeder volgt een strakke routine. Anders loopt het uit de hand en schreeuwt Jos de boel bij elkaar. Al kijkend worden wij toeschouwers deel van dat ritme. En krijgen we, net als Jos, oog voor alle details waarmee hun kleine appartement bezield is. Achter de chagrijnige gang van alledag blijkt liefde tussen die twee schuil te gaan.”

Jaap van Heusden
Jaap van Heusden studeerde in 2005 af met de film Een ingewikkeld verhaal, eenvoudig verteld, die doordrong tot de shortlist van de Student Academy Awards (Oscars) en werd geselecteerd voor het Cannes Film Festival. In 2006 maakte hij de korte documentaire Anderman, die als voorfilm in de bioscoop werd uitgebracht en werd vertoond op diverse festivals.Terug naar overzicht