One Night Stand 2008 - Taxi 656

Synopsis:
Stukadoor Cor is een binnenvetter. Hij praat er dan ook niet over met zijn vrouw wanneer hij wordt afgekeurd en zich met frisse tegenzin laat omscholen tot taxichauffeur. Lydie, zijn vrouw, heeft het zelf ook niet makkelijk: haar zoon is zijn grote liefde achterna gereisd in het buitenland en laat niets meer van zich horen. Terwijl Cor langzaamaan een plekje op de taxi verovert en zijn zelfvertrouwen hervindt, voelt Lydie zich door de mannen in haar leven in de steek gelaten.
 
Cast:
Alix Adams als Lydie
Fred Goessens als Cor

Scenario: Eveline Verwoerd
Regie: Saskia Diesing
Producent: Pupkin Film

 

Saskia Diesing over Taxi 656
“We wilden een bescheiden tragikomische film maken over alledaagse mensen die op een punt in hun leven zijn gekomen waarbij ze gedwongen worden de relatie tot zichzelf, elkaar en de wereld opnieuw te definiëren. Onmacht bleek een belangrijk terugkerend thema; onmacht om oude rolpatronen en nieuwe levensfases met elkaar te verenigen en vooral de onmacht om erover te praten. De ontmoetingen in de taxi en de spanningen tussen de twee geliefden herinneren mij eraan dat we uiteindelijk allemaal met deze thema’s worstelen en dat het leven toch vooral een kwestie is van vallen en weer opstaan.”

Saskia Diesing
Saskia Diesing werkte ruim zeven jaar voor de VPRO als maker, samensteller en eindredacteur van programma’s als Waskracht!, VPROVanavond en Het Geluk van Nederland. Op het gebied van fictie regisseerde ze de Nieuwe Lola Du. In de eerste reeks One Night Stands nam ze de regie van Nieuwe Schoenen op zich. Diesing is als docent verbonden aan de faculteit Kunst Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 
 

Terug naar overzicht