One Night Stand 2009 - Alex in Amsterdam

Synopsis:
Alex groeit op in de vlaaienwinkel van zijn ouders in een Limburgs dorpje. De ingeklapte economie doet zijn ouders echter besluiten dat hier voor hem geen toekomst meer ligt. En dus gaat Alex economie studeren, in Amsterdam. Wat hij echter niet weet, is dat het lot een hele andere bestemming voor hem in petto heeft. Eenmaal in de grote stad aangekomen, belandt hij in een wonderlijke roadtrip langs bijzondere plekken, waarbij hij al even bijzondere figuren ontmoet. Zijn pogingen om bij zijn nieuwe kamer te komen worden onderbroken met pogingen de blonde Lotte te pakken te krijgen; een meisje waar zijn hart sneller van gaat kloppen, maar die wel steeds zijn spullen steelt. Hoe meer de tijd begint te dringen, hoe verder hij van zijn doel afraakt. Of komt hij juist steeds dichterbij?
 
Cast
Krisjan Schellingerhout als Alex
Sallie Harmsen als Lotte
Felix Burleson
Raymond Thiry
Rene Groothof
Guus Dam
Stephan en Frank Evenbli
 
Producent : IJswater Film

Regie: Michiel ten Horn
Michiel ten Horn (1983) studeerde in 2007 af aan de HKU Utrecht, richting animatie. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met het schrijven en regisseren voor life-action. Toch is in zijn werk de invloed van animatie nog altijd duidelijk aanwezig. Momenteel regisseert hij de NPS Kort! Arie, waarvoor hij ook het scenario schreef.

Scenario: Philip Huff
Anne Barnhoorn (1982) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie met het scenario voor de film Drang. Het door haar geschreven Alle mannen willen hetzelfde won de publieksprijs van het 48 hour contest op het Nederlands Film Festival en met Luxaflex won zij de NFTVM Vers Award in 2006.Michiel ten Horn over Alex in Amsterdam:
“Alex in Amsterdam is een ietwat surrealistische coming of age- film die flirt met zowel het genre van de roadmovie als met dat van de romantische komedie. Dit alles tegen de achtergrond van de stad Amsterdam zoals we die nog niet vaak in film zagen; sprookjesachtig en larger than life. Het meest aanwezige thema is het lot. Alles wat Alex meemaakt heeft een hogere bedoeling
.

Foto's: Viictor Arnolds

Terug naar overzicht