One Night Stand 2009 - Anvers

Synopsis:
Martin is door de kredietcrisis zijn baan kwijtgeraakt. Samen met zijn vrouw Jasmijn en hun eenjarig kind zijn ze genoodzaakt om ‘tijdelijk’ bij de ouders van Jasmijn in te trekken, in hun Antwerpse appartement. De liefde tussen Martin en Jasmijn is steeds verder te zoeken. Martin lijkt in zijn eigen wereld te leven en peinst er niet over zichzelf te verlagen door zich in te schrijven als werkzoekende. Hij struint door de stad en hangt rond bij het appartement waar zij voorheen woonden. Hij treft er een gelukkig gezin aan. Martin kan het niet verdragen dat zij het geluk wel mogen hebben en besluit hun geluk ook kapot te maken, zoals het bij hem in zijn ogen ook kapot werd gemaakt. Wanneer Jasmijn ontdekt dat ze geen woning kunnen krijgen omdat Martin zich niet heeft laten inschrijven als werkzoekende, barst de bom.
 
Cast
Thomas Ryckewaert
Daphné Verhelst
Ron Cornet
Katelijne Damen
 
Producent: IJswater Films

Regie en Scenario: Martijn Maria Smits (dialogen Victor Kops)
Martijn Maria Smits (1977) regisseerde in 2008 de eindexamenfilm Otzenrath last day die op internationale filmfestivals in de prijzen viel. Daarnaast deed hij veel ervaring op als regie-assistent en maakte verschillende animatiefilms. Hij ontwikkelt ook scenario’s.

Martijn Maria Smits over Anvers:
“Anvers is volledig in België gedraaid en vertelt een liefdesverhaal binnen een lelijke wereld. Het vertelt hoe normale mensen kunnen veranderen en ontsporen. Het leven waar de personages in terecht zijn gekomen is emotioneel afgestompt; een sleur waar voor liefde geen plaats is. Vrijwel ieder jong gezin zal zich hierin herkennen. Dertig jaar is een leeftijd waarin je carrière wilt maken, maar dit word je lastig gemaakt omdat je daarnaast ook de verantwoordelijkheid hebt om voor je gezin te zorgen. In sommige gevallen kan dit tegen elkaar inwerken.”
 


Terug naar overzicht