One Night Stand 2009 - Barbosa

 
Synopsis:
De 34 jarige Robbie - parttime sjacheraar, fulltime blut – krijgt een kans om van zijn forse schulden af te komen, als hij die nacht ene Marius bij een loods in de Amsterdamse haven zal afleveren. Robbie kan het geld goed gebruiken, maar zijn geweten speelt op als hij beseft dat de aardige Marius een zware afstraffing staat te wachten.
 
Cast
Juda Goslinga als Robbie
Bob Schrijber als Marius
de Amsterdamse volkszanger Peter Beense
Dick van den Toorn
Rian Gerritsen
 
Producent: IJswater Films

Regie:Iván López Núñez
Iván López Núñez (1978) regisseerde de jeugdserie Sterke verhalen uit Zoutvloed. Zijn eindexamenfilm Pijn won in 2007 de Nassenstein startprijs, de juryprijs van het Leids Film Festival. Zijn commercial voor de Stichting Fiets won in 2007 op het Cannes Lion Commercial Festival de Sylver Award for Young Director. Zijn korte film De Overkant won verschillende prijzen waaronder de NFTVM Vers Award en de Zilver Melies op het Amsterdam Fantastic Film Festival

Scenario: Rogier de Blok
Rogier de Blok (1976) schreef scenario’s voor verschillende films geregisseerd door David Verbeek, zoals alt.suicideholiday.com, Yu-lan en R U There…? Ook was hij co-scenarist van onder andere de speelfilm Calimucho.

Iván López Núñez over Barbosa:
“Barbosa is een realistische film die toegankelijk is voor een breed publiek en waarin we gebruik maken van de conventies uit het misdaadgenre. Ik heb geprobeerd om trouw te blijven aan de sfeer van de Amsterdamse Wallen met zijn donkere steegjes, eeuwenoude huizen, neonlichten en verstopte kroegjes. Draaien op de Wallen was zeker een uitdaging. Om de authenticiteit te bereiken waarnaar ik op zoek was, hebben we met een onzichtbare crew tussen de echte voorbijgangers gedraaid.”
 
Foto's: Victor Arnolds

Terug naar overzicht