One Night Stand 2009 - De Ander

Synopsis:
Aziz, Perry en Nazanin zouden in de drukte van alledag geruisloos aan elkaars blik ontkomen zijn. Nu zij op een koude novembernacht, ieder om een eigen reden, door de haven van Rotterdam dwalen, volgt een confronterende ontmoeting. De drie personages hebben een oorlog gemeen. Een oorlog waar Aziz net te voet, per boot, vrachtwagen en container van is gevlucht. Hij probeert zijn ontstoken wonden schoon te spoelen. Perry wordt morgen uitgezonden, naar het Irak van Aziz. Hij neemt afscheid van zijn vriendin. Nazanin is gevlucht voor een strijd met zichzelf en haar ouders, die al voor haar geboorte hun moederland verlieten. Wanneer de drie elkaar treffen, kijken ze de oorlog diep in de ogen, met alle gevolgen van dien.
 
Cast
Walid Taher als Aziz
Alex Blokker als Perry
Berivan Hosiyar als Nazanin
 
Producent: Key Film

Regie:Rolf en Eijk
Rolf van Eijk (1983) studeerde in 2007 af aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de film Hemel boven Holland.
Hij won hiermee de HKU Award voor het meest vernieuwde eindexamenproduct en de Silver Mikeldi op het Bilbao Film Festival.

Scenario: Beri Shalmashi
Beri Shalmashi, studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie als scenarist. Zij won de Echo Award als meest
excellente bi-culturele student in het hoger onderwijs, waarmee ze twee maanden aan de UCLA studeerde.

Rolf van Eijk over De Ander:
”In De Ander staat de ontmoeting tussen mensen centraal. Door de conflicten tussen drie personages bloot te leggen, wil ik de maatschappelijke problematiek doorgronden. Drie levens, elk een vertegenwoordiging binnen onze multi-etnische samenleving, kruisen elkaar. De Ander kan worden gezien als een metafoor van de huidige wereldproblematiek; een metafoor voor de conflicten die inherent zijn aan globalisering.”
 
Foto's: Jaap Vrenegoor
 


Terug naar overzicht