One Night Stand 2009 - De Tangoman

Synopsis:
Marianne balanceert op het randje van de dood. Als ze op een brug staat en twijfelt ze of ze zal springen, duikt een man op uit het water. Marianne wordt betoverd door zijn ontwapenende blik. De man grijpt zijn kans. Hij zoekt een onderduikadres omdat de politie achter hem aanzit wegens een moordaanslag. De man palmt haar gaandeweg volledig in, maar Marianne proeft eindelijk van het volle leven en wil dat niet meer kwijt raken. Ze houdt haar man verborgen voor de bemoeizuchtige en nieuwsgierige buurvrouw Jenny en beschermt hem tegen de boze buitenwereld. Ze besluit er alles aan te doen om hem bij zich te houden. Als dat niet lukt, is wraak in haar ogen het enige dat over blijft.
 
Cast
Eva Damen als Marianne
Dieter Bach als de man
 
Producent: Waterland Film

Regie:Remy van Heugten
Remy van Heugten (1976) studeerde Audiovisuele en Beeldende Kunst in Genk, België en studeerde in 2004 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij regisseerde eerder afleveringen van de tv-series Willemspark en Roes en de Telefilm Witte Vis.

Scenario: Nikol Poppe
Nikol Poppe (1966) schreef eerder onder andere het scenario voor de korte film La Ciambelle en drama-serie De Aanklacht.
Ook was zij coscenarist van het stuk De Stille plantage voor Theatergroep DNA.

 
Remy van Heugten over De Tangoman:
“Na het lezen van de synopsis viel het me meteen op dat dit zeker géén verhaal ging worden met ‘geijkte’ personages, realistisch spel of een alledaagse vormgeving. In dit verhaal zie ik veel meer ruimte voor een stilistische sprong uit de werkelijkheid. Vooral géén reproductie van de realiteit. Een vorm waar ik tot nu toe nog niet vaak mee heb kunnen werken, maar waar ik graag de grenzen van wil afspeuren.

Foto's: Dinand van der Wal


Terug naar overzicht