One Night Stand 2009 - Lynn

 
Synopsis:
De twintigjarige Lynn studeert psychologie in Amsterdam. Nu ze op zichzelf woont, is ze bezig haar leven opnieuw vorm te geven en haar eigen identiteit te ontwikkelen. Dit zorgt voor een grote mate van zelfbewustzijn. Ze is veel bezig met hoe ze over komt, wat de mensen van haar denken, wat ze eigenlijk zou moeten doen en wat niet. Dit zelfbewustzijn zit haar in de weg. Ze zou weer willen ervaren zoals ze dat vroeger deed. Lynn koestert de momenten dat het haar wel lukt dit zelfbewustzijn even los te laten. Soms gebeurt het als ze bij haar vriendje is en niet afgeleid wordt door haar omgeving. Of als ze aan het sporten is en ze zo vermoeid raakt dat ze vergeet controle over zichzelf te houden.
 
Cast
Sietske van der Meij als Lynn
Ezra Mol
Elsie de Brauw
Michael Bloos
Kiki van Deursen
Sin Mee Choy
Vincent Croiset
 
Producent: Waterland Films

Regie: Margot Schaap
Margot Schaap (1986) studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Film en televisie Academie met de Tuschinski Award winnende film Gaandeweg.

Scenario: Bastiaan Kroeger
Bastiaan Kroeger (1978) studeerde aan de Nederlandse Film en televisie Academie af met Schemer. Hij schreef bovendien het scenario voor de afstudeerfilms Otzenrath last day, die de publieksprijs won op het filmfestival Bilbao en Teer die een eervolle juryvermelding kreeg op het filmfestival in Bologna. Eerder schreef hij het scenario voor de One Night Stand film Onder de tafel.


Margot Schaap over Lynn:
“Geluk is maakbaar, lijkt de huidige tendens. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en voor de invulling van je leven. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Als je niet gelukkig bent, heb je iets verkeerd gedaan. Of je bent gewoon een sukkel."
 
Foto's: Dinand van der Wal


Terug naar overzicht