One Night Stand 2009 - Zara


Synopsis:
De vijftienjarige Zara belt ‘s avonds aan bij haar leraar geschiedenis Gijs. Haar vader heeft haar geslagen en ze kan niet meer naar huis. Gijs doet er alles aan haar gerust te stellen en een oplossing te vinden. In de loop van de avond ontpopt Zara zich tot een doelgerichte jonge vrouw die alles in het werk zet om Gijs uit zijn rol van docent te laten vallen. Wanneer aan het eind van de avond Zara’s tante die haar zou ophalen niet komt opdagen, heeft Gijs ook liever dat Zara blijft. Een uit de hand gelopen zoen zet de situatie op scherp. Ineens realiseert Gijs zich dat hij te ver is gegaan. De volgende ochtend is er niets meer van de kwetsbare Zara over. In een wirwar van gekrenkte trots en onuitgesproken verlangens raken Zara en Gijs elkaar steeds verder kwijt.
 
Cast
Marcel Hensema als Rob
Anna Raadsveld als Zara
Ad Knippels
 
Producent: Key Film
 


Regie: Anna van der Heide
Anna van der Heide (1987) studeerde in 2003 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Zij regisseerde haar eigen theater stukken, maar stond daarnaast ook veel op de set als regieassistent. In 2007 regisseerde zij de Gouden Kalf-winnende korte film MissiePoo16. Op het moment is zij bezig met de kinderserie Ik ben Willem.

Scenario: Mirjam Oomkes
Mirjam Oomkes studeerde in 2007 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Een jaar daarvoor schreef ze Beestjes waarmee ze furore maakte op verschillende filmfestivals. Sindsdien schreef ze een aflevering van Roes, jeugdfilm Mike! en was ze de coscenarist van Ger Beukenkamp voor de Telefilm Julia’s Hart.

Anna van der Heide over Zara
“Deze film lijkt te gaan over een betrokken docent van midden dertig en een hulpeloos, kwetsbaar meisje van vijftien.
Maar gaandeweg blijken de verhoudingen toch anders te liggen. Steeds meer kijken we naar een confrontatie tussen twee wereldbeelden.
"

Foto's: Dinand van der Wal

Terug naar overzicht