Cast:
Georgina Verbaan als vrouw
Ian Bok als man
Gijs de Lange als gast.

Regie:
Albert Jan van Rees

Scenario:
Peter van de Witte

Producent:
KeyFilm

Uitzending:
Vrijdag 5 november 2010 om 23.15 uur op Nederland 2

Lees de recensie van Flysk

Terug naar overzicht

 

 

Flysk - One night stand 2010

Synopsis:

Flysk vertelt het verhaal van een jong liefdespaar dat samen besloten heeft een klein hotel te gaan uitbaten op een onbewoond eiland in een noordelijke zee. Wanneer alles zogezegd ‘voor elkaar’ is blijkt de Vrouw het isolement en de door haar Man geforceerde huiselijkheid een stuk moeilijker te kunnen dragen dan verwacht. Pogingen om een doorbraak te forceren mislukken. Dan dient zich een Gast aan en als de Man na diens komst nog verder doorschiet in zijn neurotische gehannes besluit de vrouw de Gast te gebruiken om van het eiland weg te komen.

 


Albert Jan van Rees over FLYSK

”Flysk gaat over het verlies van de jeugd en de naïviteit. Het gaat over de hardheid van het volwassen worden en hoe een mens daarmee omgaat. En het gegeven dat het blijven koesteren van een droom of een doel om naartoe te leven essentieel is om verder te leven.
Bij sketches en komedie zie je vaak alleen de eerste laag van een personage, hoe hij zich gedraagt, je gaat meestal niet dieper in op het karakter om dat het gaat om de grap. Bij Flysk gaat dat anders werken. Hier gaat het om het drama en is de humor een bijproduct daarvan. Het onderwerp is serieus en eigenlijk tamelijk bitter maar toch is Flysk een tragikomedie. In mijn ogen moet de film van het exposé tot aan de climax van het verhaal aanvoelen als een lichte absurdistische komedie. Het venijn zit in de staart.”