Cast:
Bibi Berendse als Jura
Binck Kuijpers als Joram
Tom van Landuyt als Wi
Rifka Lodeizen als de stem van Mama.

Verder Eva Duijvestein, Monk Dagelet en Megan de Kruijf.

Regie en scenario:
Beri Shalmashi & Sanne Vogel

Camera:
Jules van den Steenhoven

Producent:
IDTV Film

Lees de recensie van Mama

Terug naar overzicht

 

 
 
Mama - One night stand 2010

Synopsis:
Een lege plek in huis; Mama is dood. Ogenschijnlijk gaat alles door. Alleen hebben Wim, Jura en Joram nu een gat in hun ziel. Ieder voor zich, verdwijnen ze in hun verdriet. Jura (11) ontdekt dat mama voor haar en haar broertje voor elke toekomstige verjaardag tot hun 21ste, een ouderwets cassettebandje heeft ingesproken.

 

 


Sanne Vogel & Beri Shalmashi over MAMA

”Mama is voor ons beiden een persoonlijk verhaal. Een verhaal waar iedereen zich in kan herkennen. De dood vreet aan het leven, hij sijpelt als kind al binnen. Het verliezen van een dierbaar persoon is iets verschrikkelijks, tegelijkertijd heeft het een bepaalde schoonheid.
De familie in Mama is licht ontwricht door het overlijden van de moeder. Ogenschijnlijk gaat alles door. Alleen hebben Wim, Jura en Joram nu een gat in hun ziel. Je ‘voelt’ dat er iemand bij is, misschien dat Mama nog niet weg kan, maar je kunt nooit helemaal je vinger leggen op waar het gevoel vandaan komt. Mama toont het spanningsveld tussen de visie van een kind en die van een volwassene. Er zijn haarscheurtjes in het gezin. Het fundament voor wat later, wanneer de kinderen pubers zijn, twee kanten op kan slaan. Een volwassen verstandhouding naar elkaar of hysterische verwijten.”