DE OVERSTEEK

Script en regie: Nanouk Leopold
Productie: Stienette BoskloperGenre: Thriller, Drama
Jaar: 2005
Duur: 90 minuten

Cast:

Maria Kraakman
Fedja van Huêt
Johanna ter Steege
Hans Croiset
Natalie Alonso
Frank VercruyssenAnne
Sebastiaan
Bobby
Vader
Mimi
Verkerke
Gewonnen prijzen:

- Gouden kalf - Beste actrice (Kraakman)
- Gouden kalf - Beste regie (Leopold)
- KNF prijs 2005

 

 

 

Terug naar overzicht

Guernsey


Anna woont met haar gezin in een nieuwbouwwijk net buiten de stad. Ze heeft een goede relatie met man Sebastiaan; ze zijn al jaren samen en hebben weinig woorden nodig. Tijdens een werkbezoek in het buitenland pleegt een vrouwelijke collega zelfmoord. Hoewel Anna de vrouw niet echt kende maakt haar dood diepe indruk op Anna. Niemand lijkt te weten waarom de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Voor het eerst realiseert Anna zich dat je een onbekende kunt zijn tussen je meest naasten.
Anna vertelt thuis niets over het incident en begint haar man en haar kind te observeren.
 
Guernsey is het verhaal van een vrouw die plotseling naar haar leven kijkt en zich afvraagt hoe ze zover verwijderd is geraakt van de mensen die het dichtst naast haar staan.

 
Toch werd de film niet zo goed bezocht, circa 26.000 bezoekers kwamen de film zien.
Passend bij het stille karakter van de film is er nauwelijks sprake van filmmuziek. Wel is bij de aftiteling het nummer In a manner of speaking van de zangeres Camille te horen, waarvan de tekst aansluit bij het verhaal.
Guernsey is een Nederlandse film uit 2005 van Nanouk Leopold.De film is door de pers en critici goed ontvangen. En in het circuit van het Filmfestival van Cannes gooide het hoge-ogen. De film is vervolgens vertoond op het Filmfestival van Mar del Plata in Argentinië.