DE OVERSTEEK

Script en regie:
André van der Hout en Adri Schrover

Muziek: portrait II


Genre: Drama, mysterie
Jaar: 2006
Duur: 87 minuten

Cast:

Vincent Croiset
Rosa Reuten
Susan Visser
Eric van der Donk
Nelly FrijdaVictor Dreissen
Geesje Wieringa
Heleen Kleingeld
Oom Lambertus
Notaris

 

Terug naar overzicht 

Het Zwijgen


Mysterieus Nederlands drama waarin een stadsjongen geobsedeerd raakt door een huiveringwekkend lied over een onopgeloste roofmoord op de Drentse hei .

Victor Dreisen (Vincent Croiset) leidt een lekker leventje als single. Bij het Amsterdamse Meertens Instituut doet hij onderzoek naar volksculturen. Maar tot irritatie van zijn baas gebruikt hij zijn werk vooral voor snoepreisjes naar wereldsteden. Victors collega Heleen (Susan Visser), die heimelijk verliefd is op hem, helpt hem regelmatig uit de problemen.
 


Als Victor van een oom, die in een psychiatrische inrichting is overleden, een huisje in het Drentse Koekange erft, besluit hij er naartoe te reizen om het op te knappen. Tegen zijn baas zegt hij dat hij onderzoek gaat doen naar plaatselijke moordliederen, waarin vroeger gruwelijke misdaden werden bezongen.

In Koekange raakt Victor geïntrigeerd door zo'n moordlied. Het is het huiveringwekkende verhaal van een drievoudige roofmoord die nooit is opgelost. Het lied wordt gezongen door Geesje (Rosa Reuten), een aantrekkelijke schippersvrouw waarmee Victor een verhouding begint. Hij ontdekt dat de misdaden destijds zijn begaan in het huisje dat hij heeft geërfd. De dorpsbewoners lijken meer te weten, maar zwijgen.