DE OVERSTEEK

Regie: Nanouk Leopold
Productie:Jeroen Beker, Frans van Gestel

Productiemaatschappij: Motel Films

Genre: Komedie
Jaar: 2001
Duur: 85 minuten

Cast:
Halina Reijn (Isa)
Jacob Derwig
Maria Kraakman (Kaat)
Manja Topper (Sasha)
Kuno Bakker

DvdBox No More Heroes bestaat uit:
Amnes, Iles Flottantes, , Drift, Met grote blijdschap en Monte Carlo

Iles Flottantes


Îles Flottantes, ofwel drijvende eilanden is een Frans toetje, van bergjes eiwitschuim die drijven in een vanillesaus. Kaat, Sascha en Isa laten zich meedrijven op de stroom van het leven. Drie vriendinnen die gewend zijn alles met zelfspot en ironie te benaderen, maar nu ze om en nabij de dertig zijn stapelen de vraagtekens zich op en hebben ze het vermoeden dat er iets moet of zal gaan veranderen in hun leven.

Kaat leidt een comfortabel leven met de aantrekkelijke 40-jarige Max, dat zo vanzelfsprekend is dat ze alleen maar hoeft te doen waar ze zin in heeft. De sterke Sascha laat zich graag door mannen uitdagen en verleiden. Haar nieuwste vlam Peer beantwoordt in alle opzichten aan haar zucht naar extreme relaties en Isa, die een relatie met de succesvolle kunstenaar Christophe heeft, gunt zichzelf alle tijd om haar eigen stijl te ontwikkelen in het schilderen.

Hoewel Als Kaat de dag na haar dertigste verjaardag haar relatie met Max verbreekt, trekt ze in bij Sascha. Kaat zit in de problemen omdat ze zwanger is en niet weet of het van Max is of van Christophe, sinds een tijdje haar minnaar. Terwijl Sascha en Isa proberen uit te vinden wat er aan de hand is, houdt Kaat haar mond stevig dicht. Ze wil eerst haar sporen uitwissen door zo snel mogelijk abortus te regelen. Ook Sascha zit niet lekker in haar vel, aangezien Peer veel te ver gaat in het opeisen van haar aandacht. Isa krijgt er heeft er moeite mee dat niemand haar serieus neemt en ze begrijpt niet waarom Christophe zich in hun relatie steeds afstandelijker begint te gedragen.

Wanneer Kaat helemaal niet zwanger blijkt te zijn, denkt ze dat het grootste deel van haar probleem is opgelost. Ze biecht alles aan Sascha op en wil zo snel mogelijk terug naar Max. Maar er zijn een aantal dingen in gang gezet die niet meer zo gemakkelijk terug zijn te draaien.

Terwijl het niet tot Kaat lijkt door te dringen wat voor puinhoop ze ervan heeft gemaakt, overkomt Sascha iets vreselijks. Ook Isa wordt met zichzelf en haar ambities geconfronteerd als Christophe haar aan de dijk zet. Stukje bij beetje bereiken ze alledrie het punt waarop ze één pijnlijke conclusie moeten trekken: het uitstellen van verantwoordelijkheid nemen over hun eigen leven is onhoudbaar geworden. Om grip op hun leven te krijgen beginnen Kaat, Sascha en Isa ieder voor zich aan een persoonlijke zoektocht, waarbij ze onbewust afstand van elkaar nemen. Omdat Kaat, Sascha en Isa hun geheimen en hun emoties niet met elkaar kunnen delen is het evenwicht tussen de vriendinnen ernstig verstoord en raken ze alledrie in een isolement.

Als Kaat, Isa en Sascha elkaar uiteindelijk weer in de ogen kunnen kijken hebben ze een beter beeld van wie ze zijn en waar ze voor staan. Wat niet wil zeggen dat ze zo enorm tevreden zijn met zichzelf, elkaar of de wereld. Desondanks slaan ze sterker dan ooit een nieuwe weg in.

Terug naar overzicht