Regie: Pascale Simons
Scenario: Philip Delmaar
Producent: IJswater Film

Muziek:
Perquisite, Renske Taminiau
Jasper Slijderink
Miss Montreal - This is my life


Genre: Drama
Jaar: 2011
Duur: 102 minuten

Release: 13 oktober 2011

Kijkwijzer:

Cast:
Monic Hendrickx
Edda Barends
Gaite Jansen
Martijn Lakemeier
Chris Zegers
Georgina Verbaan
Peggy-Jane de Schepper
Nasrdin Dchar
Birgit Schuurman
Jack Wouterse

Terug naar overzicht

De Oversteek - Lotus


De dochter van een moeder met een euthanasiewens, een invalide voetballer, een familieman met een dubbelleven, een hip stel dertigers, een gescheiden gezin met een autistische zoon. Ze leven allemaal in 1 stad en in de komende 24 uur blijken ze meer verbonden dan ze denken... Een pijnlijke, liefdevolle kijk op de complexiteit van eenzaamheid in Nederland. Lotus is een zeldzaam filmische ervaring die het publiek uitdaagt vragen te stellen bij hun eigen eenzaamheid en die van anderen. Vol duikend in de harde individualistische werkelijkheid van de grote stad, onderzoekt deze film angst, eenzaamheid en liefde vanuit meerdere perspectieven.

Niemand lijkt veilig in het gevecht om geluk. En niemand is immuun voor de sluimerende pijn van het individualisme en de anonimiteit die eenzaamheid veroorzaakt en levens verandert...

De Lotus is een waterplant die groeit vanuit de modder naar het licht. Het lotuseffect is het verschijnsel dat optreedt als vuil op het blad van een Lotus terecht komt: Het blijft niet plakken. Deze zelfreinigende eigenschap is te wijten aan de vele kleine bultjes op het blad.