DE OVERSTEEK

Script: Kim van Kooten, Lodewijk Crijns
Regie: Lodewijk Crijns

Producent: Motel Films

Genre: Actie
Jaar: 2001
Duur: 90 minuten

Cast:
Renée Soutendijk
Jack Wouterse
Camilla Siegertsz
Michel Verney
Jaap Spijkers

De DvdBox No More Heroes bestaat uit:
AmnesiA, Iles Flottantes, Drift, Met grote blijdschap en Monte Carlo

Terug naar overzicht

Met grote blijdschap


Luc Sipkes en zijn hoogzwangere vrouw Mieke krijgen onverwachts een telefoontje van een kennis, die Luc's broer Ad in de omgeving van La Roche in de Belgische Ardennen heeft gesignaleerd. Ad verdween 15 jaar spoorloos en sindsdien hebben Luc en zijn familie nooit meer wat van hem vernomen. Luc en Mieke vertrekken direct vanuit de Randstad naar La Roche in de hoop na al die jaren duidelijkheid te krijgen.

Ze treffen Ad in een vervallen boerderij in de onherbergzame bossen van La Roche aan. Hij ziet er verwaarloosd uit, wekt de indruk een loodzware last op zijn schouders te dragen, maar wat Luc en Mieke ook doen, het lukt ze niet om tot Ad door te dringen of antwoorden van hem te krijgen. Wanneer Luc en Mieke besluiten maar weer te vertrekken, lopen ze Els Groenendijk, de vrouw van Ad, tegen het lijf en zij nodigt haar onverwachte bezoek uit wat langer te blijven. Die avond komt Ad's zelfgestookte jenever op tafel en raakt Ad wat losser. Het wordt zelfs gezellig, maar opnieuw krijgt Luc geen antwoorden op zijn dringende vragen.

De volgende ochtend wil Mieke terug naar huis, maar Luc heeft vreemde geluiden rond het huis gehoord en vermoedt dat er iets niet klopt. Omdat hij Mieke in haar toestand niet wil verontrusten zet hij haar op de trein naar Nederland, terwijl hij zelf besluit nog wat langer te blijven. Mieke doet haar best om te begrijpen dat Luc meer tijd met zijn broer nodig heeft, maar is diep in haar hart bang dat hij voor Els wil blijven. Terug op de boerderij ontdekt Luc dat er iets is dat voor hem verborgen wordt gehouden. Hij realiseert zich dat dit alles te maken heeft met het mysterie rond zijn broer en hij besluit niet eerder weg te gaan voor hij alle feiten boven water heeft. Waar Luc alleen niet op gerekend heeft is dat Els gevoelens voor hem koestert. Zij probeert haar liefde aan hem duidelijk te maken, maar Luc gaat niet op haar avances in. Els voelt zich afgewezen en laat niet na haar laatste troef uit te spelen.