De vloer op DVD - Voor slechts € 12.95
Bestel de dvdVoor het twaalfde seizoen nog steeds hetzelfde, verbluffend eenvoudige en zeer doeltreffende concept. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan.
Details:

Jaar: 2002 t/m 2012

Genre: Improvisatietheater

Omroep: HUMAN

Locatie: Bimhuis, Amsterdam

Presentatie: Peter de Baan


DE VLOER OP


Improvisatie programma

 
In De Vloer Op worden doorgewinterde acteurs uitgedaagd om op de toppen van hun kunnen te improviseren. Regelmatig komen zij zo tot juweeltjes, vaak tot hun eigen verrassing.

Ontroerend, hilarisch, schokkend en tot nadenken stemmend.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Peter de Baan is de bedenker en regisseur van "De Vloer Op".

Hij vertelt in een paar zinnen wat de improvisatieopdracht van de acteurs is.

Samen met een team van redacteuren verzint hij de opdrachten
 
De Baan begon als acteur en speelde onder meer een gastrol in Baantjer.

Hij won als regisseur twee keer een Gouden Kalf in de categorie 'Beste TV Drama', in 2005 met De Kroon en in 2007 met De prins en het meisje. In 2003 werd hij genomineerd voor Klem in de draaideur. De Baan regisseerde ook succesvolle musicals als Turks Fruit, Billy (over Billy Holiday), en Ramses (over Ramses Shaffy).


Gijs en Saskia zijn getrouwd en willen een kind. Maar zo laat mogelijk in verband met de carrière van Saskia. Ze hebben net gehoord dat Saskia toch zwanger blijkt te zijn. Saskia komt thuis en vertelt dat ze vennoot kan worden bij het advocatenkantoor waar ze werkt. Dat is een unieke kans. Saskia wil een abortus. Gijs wil het kind.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 

Twee vrienden (2). Met Leopold Witte en Mimoun Oaissa. Leopold heeft niet zo'n zin meer om met boezemvriend Mimoun te gaan stappen. Hij wordt steeds vaker geweigerd bij discotheken en hij moet zich ook constant legitimeren en eigenlijk wil Leopold daar niet meer bij horen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 

Priester Pierre is priester en heeft een verhouding met Eva. Eigenlijk kan hij dit niet langer met zijn geweten in overeenstemming brengen en hij wil uittreden. Maar Eva vind het juist zo ontzettend opwindend dat Pierre priester is.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Meer improvisatie filmpjes zijn te vinden op www.devloerop.nl


Scenefoto's uit de Vloer op: