TV Serie: Moeder, ik wil bij de Revue (2012)

 

Koop de DVD

Start: Maandag 8 oktober 2012
Aantal afleveringen: 8
 
Vanaf maandag elke week om 22.05 uur op Nederland 1
Producent: NL Film in samenwerking met Kemna & ZonenDeze 8-delige serie met liedjes van Nederlands grootste conferencier Wim Sonneveld,
vertelt over het leven en de liefde van een kolenboer.
 
In de tweede helft van de jaren 50 breekt in Nederland voorzichtig de welvaart aan, maar niet voor Bob Somers, zijn vader en vier zussen.
Als zoon van een dorpse kolenboer is Bob voorbestemd de zaak van zijn vader over te nemen. Als Bob in de stad een revue bezoekt, slaat er een vonk over. Niet alleen tussen hem en het klatergoud van de revue, maar ook tussen Bob en Jeanne, de dochter van de eigenaar van een zaak in moderne huishoudelijke apparaten.
 
Bob verhuist naar de stad en weet een baantje als toneelknecht te bemachtigen en is zo dagelijks getuige van de revuevoorstelling.
 
Cast:
Annet Malherbe, Huub Stapel, Egbert-Jan Weeber, Noortje Herlaar, Peter Blok,
Gerrie van der Klei, Jon van Eerd, Eva van de Wijdeven en Mike Weerts.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
 

Noortje Herlaar zou haar acteerdebuut maken op het witte doek in Het Bombardement. Ze zou de tegenspeelster worden van Jan Smit. De musicalster heeft zich echter teruggetrokken. Ze laat de film schieten om in de serie Moeder, ik wil bij de revue te spelen. “Het is een nog grotere uitdaging dan in een film spelen”
(De rol wordt nu gespeeld door Roos van Erkel).

Volg Hollandse Film ook op

Terug naar overzicht