Home - Gescheidenis - Karakters - Afleveringen - Foto-album -Extra1 (maandag 11 maart 1996)

Omdat Mariët een één van haar biologieleraar heeft gekregen, neemt een zestal jongeren wraak door in te breken in hun school. Pieter, verliefd op Mariët, laat in zijn zoektocht naar de cijferlijst, iets heel kostbaars vallen, waardoor de biologieleraar zijn ongeluk tegemoet loopt.

2 (dinsdag 12 maart 1996)

De leraar, bijgenaamd De Pier, wordt bewusteloos in het ziekenhuis opgenomen. Pieter durft zijn vrienden niet te bekennen wat er gebeurd is in het biologielokaal; de financiële situatie bij hem thuis is alles behalve rooskleurig: het strandpaviljoen van zijn ouders staat op sluiten. De groep komt onder druk te staan. Bij Irene, de vriendin van Harm, is het thuis mis; ze ziet haar moeder vrijen met een minnaar. Mariët ruziet met haar vriend Ron. Als ze na het weekend weer op school komen worden ze beschuldigd van het ongeluk van De Pier.

3 (woensdag 13 maart 1996)

De rector onderwerpt het zestal aan een intensief verhoor om de schuldige van het ongeluk boven water te krijgen. De groep houdt Pieter de hand boven het hoofd en blijft unaniem zwijgen. Iedereen wordt geschorst door de rector. Pieter voelt zich schuldig. Zijn vader probeert financiële hulp voor het strandpaviljoen te krijgen bij Henri van Cloppenburg, de vader van Harm. Harm krijgt ruzie met Irene. De minnaar van Irene's moeder blijkt de concurrent van haar vader te zijn inzake een opvolgingskwestie op de universiteit. Als de politie zich meldt bij het strandpaviljoen, vreest Pieter het ergste.

4 (donderdag 14 maart 1996)

Pieter bekent aan Harm dat hij door de kostbare Resusaap te laten vallen de veroorzaker is van het ongeluk. Harm is ervan overtuigd dat zijn vader de financiële gevolgen wel zal betalen. Mariët gaat Harm met andere ogen bekijken. Irene komt steeds verder alleen te staan. Haar moeder nodigt nu openlijk haar minnaar thuis uit. Irene hoort dat zij haar minnaar de baan, waar haar vader op uit is, toezegt.

5 (vrijdag 15 maart 1996)

Irene kan de situatie thuis niet meer aan en vlucht naar Harm. Mariët neemt afstand van Ron. Harm's vader weigert te betalen, waardoor Pieter zich verplicht voelt zijn vrienden de waarheid te vertellen. Weer willen zij dat hij zwijgt tegen zijn ouders en blijft ontkennen tegen de rector. Als Irene Harm en Mariët samen een intieme strandwandeling ziet maken gaat zij naar de rector…

6 (maandag 18 maart 1996)

Omdat Mariët Pieter wil beschermen neemt zij de schuld op zich. Irene's moeder, Sylvia Verweijden, dwarsboomt haar man, die aast op het directeurschap van de faculteit. Welke macht heeft Gerard over Henri van Cloppenburg? Hij weet hem onder druk te zetten om het strandpaviljoen open te houden. Irene confronteert Harm met zijn vrijpartij met Mariët.

7 (dinsdag 19 maart 1996)

Harm maakt het uit met Irene. Iedereen behalve Mariët mag weer naar school. Ron is uiterst vriendelijk voor Mariët. Iedereen mijdt Irene. Pieter ziet wat hij aangericht heeft en geeft zichzelf aan; hij wordt van school gestuurd.

8 (woensdag 20 maart 1996)

Als Pieter's ouders horen wat hij gedaan heeft en hoe hij gelogen heeft mag hij niet meer verder leren; hij moet meewerken in het paviljoen. Alleen De Pier, nog steeds in coma, kan de waarheid vertellen. Sylvia is ervan overtuigd dat haar minnaar in plaats van haar man de baan aan de faculteit zal krijgen. Irene beschuldigt Mariët in het bijzijn van haar vriend Ron van vreemdgaan.

9 (donderdag 21 maart 1996)

Ron en Mariët leggen het wel bij, maar Mariët blijft geïnteresseerd in Harm. Het strandpaviljoen mag weer open van de gemeente; Pieter moet meewerken. De broer van Henri, het zwarte schaap van de familie Van Cloppenburg, blijkt te corresponderen met Fie. Irene doet een uiterste poging Harm te verleiden.

10 (vrijdag 22 maart 1996)

Harm wijst Irene af. Tot verbazing van Sylvia valt het beleidsstuk van haar man zeer goed bij de commissie van de faculteit. Ron is positief tegen Mariët, die zelf begint te begrijpen wat ze voor Harm voelt. Waarom reageren haar ouders daar zo raar op? Harm wordt te grazen genomen door Ron en zijn vrienden.

11 (maandag 25 maart 1996)

Mariët, die niet weet dat Ron Harm in elkaar geslagen heeft, laat zich inpakken door Ron. Pieter werkt zich kapot in het strandpaviljoen. Irene is eenzaam. Sylvia komt erachter hoe het Anton gelukt is in zo'n korte tijd een beleidsstuk te schrijven. Mariët hoort wat er met Harm gebeurd is.

12 (dinsdag 26 maart 1996)

Mariët maakt het uit met Ron. Lennart wil als enige Irene troosten. Sylvia laat de commissie weten dat Anton plagiaat heeft gepleegd. Harm en Mariët lijken aan hun gevoelens te gaan toegeven. Pieter is woedend dat zijn ouders een bod op het strandpaviljoen afwijzen.

13 (woensdag 27 maart 1996)

De vader van Harm dringt iets te fel aan op verkoop van het paviljoen. Irene stort zich in het uitgaansleven. Wat zit er achter de kinderachtige ruzie tussen Mary en Henri? Harm en Mariët raken steeds verliefder. Pieter wordt afgeluisterd door een dealer als hij Mariët vertelt over de financiële zorgen van zijn ouders. De minnaar van Sylvia, en niet haar man Anton wordt benoemd als directeur van de faculteit.

14 (donderdag 28 maart 1996)

Pieter krijgt een kaartje van de dealer. Mary heeft een dilemma: als gemeenteraadslid moet ze zwijgen tegen Fie over het bod op het strandpaviljoen. Anton's vernedering is groot als zijn echtgenote met haar minnaar thuiskomt. Bert en Mary maken zich tegen hun gewoonte in druk over de verhouding Harm - Mariët.

15 (vrijdag 29 maart 1996)

Harm en Mariët zijn nu openlijk verliefd. Vreemd genoeg reageren haar ouders heel raar. Pieter maakt een afspraak met de dealer. Lennart richt zich helemaal op Irene. De biologieleraar, die Pieter's onschuld kan bewijzen, lijkt wakker te worden uit zijn coma. Pieter bezorgt voor de dealer een pakje.

16 ( maandag 1 april 1996)

De biologieleraar Piersma is bijgekomen uit zijn coma. Mariët vraagt zich af of haar moeders opwinding over haar verhouding met Harm te maken heeft met haar haat tegen Henri van Cloppenburg. Sylvia en Irene begrijpen niet waar Anton kan zijn. Mary vindt uit dat Henri iets met het bod op het strandpaviljoen te maken heeft. Pieter ontdekt dat Piersma aan geheugenverlies lijdt.

17 (dinsdag 2 april 1996)

Lennart en Irene gaan uit eten. Ron vangt op dat er iets mis is met de verhouding Harm - Mariët. Henri jent Mary met de verhouding van haar dochter met zijn zoon. Doet hem dat ergens aan denken? Lennart en Irene worden Grand Café De Hoge Duinen uitgezet. Pieter ontvangt zijn eerste koeriersloon. Kan het zijn dat Mariët een dochter van de vader van Harm is?

18 (woensdag 3 april 1996)

Bert Zoomers stelt Mary voor een test te doen om uit te zoeken wie de vader is van Mariët. Harm en Mariët worden steeds verliefder. Anton is nog steeds verdwenen, maar Sylvia werpt zich op Robert. Mary adviseert Fie en Gerard het paviljoen niet te verkopen. Pieter wordt bedreigd door een klant met een stiletto.

19 (donderdag 4 april 1996)

Harm en Mariët verzinnen een smoes naar hun ouders toe, om samen een nacht te kunnen doorbrengen. Irene mist haar vader Anton. Ron ziet Harm en Mariët een hotel ingaan. Robert begint zich te irriteren aan het gedrag van Sylvia. Henri zet grovere middelen in om het paviljoen te bemachtigen. Anton, plotsklaps teruggekomen, hoort dat Robert een einde maakt aan de verhouding met Sylvia.

20 (vrijdag 5 april 1996)

Anton weigert te vertellen waar hij geweest is. Lennart raakt steeds verliefder op Irene. Terwijl Harm en Mariët in het hotel zijn gooit Ron suiker in de tank van de auto van Harm. Fie is woedend omdat de bierleverancier niet kan leveren. Tim en Lennart zijn woedend omdat door het spijbelen van Harm en Mariët het strafcorvee op school verlengd wordt. Henri verzekert zijn vrouw Desirée dat de zaak met Gerard over het strandpaviljoen opgelost zal worden. Fie chanteert Henri met poging tot moord op zijn broer Oscar.

21 (maandag 8 april 1996)

Harm vermoedt dat Ron iets met zijn auto uitgehaald heeft. Robert vertelt Anton dat hij het uitgemaakt heeft met Sylvia. Pieter treft een innige Mariët en Harm aan op de bank. Gerard laat zich inpakken door Henri's mooie praatjes over het strandpaviljoen. Ron vertelt Mary en Bert dat Harm en Mariët een nacht in een hotel hebben doorgebracht.

22 (dinsdag 9 april 1996)

Mary en Bert voelen zich schuldig omdat ze Mariët nooit de waarheid over haar afkomst vertelt hebben. Bert en Mary laten dokter Lohman, de vader van Ron, een bloedtest uitvoeren. Ze moeten Mariët langs sturen met een smoes. Pieter probeert contact te zoeken met Piersma, de biologieleraar met geheugenverlies. Marianne, het nieuwe vriendinnetje van Pieter, blijkt hele goede connecties te hebben met Dennis, de drugsdealer.

23 (woensdag 10 april 1996)

Pieter's vrienden willen alles weten over Marianne. Mary laat Fie weten dat Henri de boosdoener is achter de tegenslagen in het strandpaviljoen. Mariët en Harm maken kennis met kluizenaar Emile, die in de duinen huist. Tim ziet dat drugsdealer Dennis druk uitoefent op Pieter om mee te doen aan een grote klus. Lennart blijkt Emile niet voor het eerst te ontmoeten. Sylvia zet Robert voor gek door hem in het openbaar voor verleider uit te maken.

24 (donderdag 11 april 1996)

Irene is blij met Lennart's aandacht. Mariët treft Ron als ze bij dokter Lohman langskomt voor een bloedtest. Bert en Mary maken zich zorgen over de uitslag. Lucas Piersma heeft een helder moment. De rector vertelt hem dat Pieter schuld heeft aan zijn val. Ron verwisselt de testresultaten van Bert met een anonieme patiënt. Lennart durft Irene te bekennen dat hij verliefd op haar is.

25 (vrijdag 12 april 1996)

Lennart smoorverliefd, Irene verward. Lennart laat zijn gedichten lezen aan Emile. Als hij in de duinen Harm en Mariët tegenkomt vertelt hij niets over zijn contacten met de kluizenaar. Fie wil Oscar, de broer van Henri, opsporen. Pieter legt zijn versie van het ongeluk aan De Pier uit. Marianne meldt Dennis dat Pieter klaar is om aan het grotere werk mee te doen. De brieven van Oscar aan Fie zijn plotsklaps verdwenen. Fie beschuldigt Gerard, maar het is Henri die ze heeft laten stelen. Mary en Bert horen van dokter Lohman dat Bert onmogelijk de vader van Mariët kan zijn.

26 (maandag 15 april 1996)

Bert en Mary besluiten Mariët te vertellen over de uitslag van de bloedtest. De brieven van Oscar liggen plotseling weer in het paviljoen van Fie en Gerard. Lucas Piersma wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Hij kan zich nog steeds niets herinneren van de avond dat hij gewond raakte, maar hij neemt het toch op voor Pieter. Dennis doet Pieter een zeer lucratief voorstel. Tim betrapt Pieter bij het rondbezorgen van pakjes coke. Mariët kan niet geloven dat Henri van Cloppenburg en niet Bert haar vader is.

27 (dinsdag 16 april 1996)

Tim eist dat Pieter stopt met zijn gevaarlijke werk. Mariët is woedend om de leugens en wil niet meer met haar ouders praten. Sylvia zet haar actie om Robert als eeuwige charmeur af te schilderen door. Marianne haalt Pieter over toch mee te doen aan de grote klus van Dennis. Mary smeekt Mariët aan niemand, dus ook niet aan Harm, te vertellen dat Henri haar vader is.

28 (woensdag 17 april 1996)

Pieter liegt tegen Tim dat hij gestopt is met opdrachten uitvoeren voor Dennis. Lennart, smoorverliefd op Irene, wordt door Sylvia uitgenodigd om te komen eten. Lisa en Mariët steunen elkaar in hun verwijten naar hun ouders. Henri komt stennis maken over huisvuil bij de familie Zoomers. Mariët walgt ervan als dat hij haar vader zou zijn. Tijdens De Soep gaat Mariët opzettelijk dicht bij Harm zitten, maar ze vertelt hem niets over haar afkomst. Lennart is in de wolken omdat Irene hem vraagt of hij wil blijven slapen.

29 (donderdag 18 april 1996)

Sylvia ziet hoe gelukkig Lennart en Irene zijn. Harm vraagt zich af wat er toch met Mariët aan de hand is. Lucas Piersma onderzoekt de oorzaak van zijn ongeluk. Robert geeft Sylvia geen toestemming een onderzoek voor Henri uit te voeren. Mary adviseert Fie om Henri een veelvoud van zijn bod op het paviljoen te vragen. Desirée ziet haar man Henri in een iets te vurige ruzie met Mary. Terwijl Piersma overtuigd raakt dat Pieter onschuldig is, wordt Pieter door Dennis gedwongen mee te doen aan een inbraak.

30 (vrijdag 19 april 1996)

Tim vertrouwt het verhaal van Pieter over zijn laatste grote klus niet. Als Robert een gesprek wil voeren met een studente wordt hij beschuldigd van bijbedoelingen. Mariët kan en wil niet langer liegen tegen Harm, maar ze wil ook Bert als vader en vriend geen pijn doen. Robert eist van Sylvia dat ze stopt met haar verdachtmakingen. De Pier weet de rector te overtuigen van Pieter's onschuld. Sylvia dient een aanklacht in tegen Robert wegens ongewenste intimiteiten. Wordt Pieter met de buit van de inbraak betrapt?

31 (maandag 22 april 1996)

Het lukt Pieter met de buit te ontsnappen; in vol vertrouwen geeft hij de coke aan Marianne. Henri weigert het exorbitant hoge bedrag, dat Fie gevraagd heeft voor het paviljoen, op tafel te leggen. Pieter mag weer naar school. Harm nodigt Mariët uit voor een bijzondere avond. Moet zij gaan? Robert is woedend omdat Sylvia personeelszaken heeft ingeschakeld. Mary moet Fie meedelen dat de gemeente overgaat tot onteigening van het strandpaviljoen. Dennis staat Pieter op te wachten en wil weten waar de coke is.

32 (dinsdag 23 april 1996)

Pieter weet Dennis te overtuigen dat hij de coke in zijn angst heeft weggegooid. Tim wantrouwt de hele zaak. Met een smoes naar haar ouders toe lukt het Mariët een romantische avond door te brengen met Harm. Daarna huilt ze uit bij Lisa: ze is smoorverliefd, maar beseft dat het niet kan. Lennart stelt Irene voor aan de geheimzinnige Emile. Mariët maakt het, zonder opgaaf van reden, uit met Harm.

33 (woensdag 24 april 1996)

Harm is woedend; hij begrijpt niks van Mariët's gedrag. Sylvia vindt in studente Marieke een bondgenoot in haar strijd tegen Robert. Robert probeert zich vrij te pleiten bij Frederikse, de vader van Sylvia. Mary is Mariët dankbaar omdat ze Harm niet de ware reden van de breuk verteld heeft. Eugénie d'Harencourt, de moeder van Tim, gelooft in haar waanidee dat ze weer kan gaan optreden. Tim begrijpt dat haar fantasie weer op hol geslagen is. Robert is verbijsterd als een studente Sylvia's verhaal bevestigt.

34 (donderdag 25 april 1996)

Anton gelooft Sylvia's verhalen over Robert's gedrag niet. Het lukt Robert studente Marieke aan het twijfelen te krijgen. Tim laat dokter Lohman, de vader van Ron, komen voor zijn moeder. Fie en Gerard zinnen op de mogelijkheid Oscar, de broer van Henri, te pakken te krijgen. Harm hoort dat Ron Irene, iets te geïnteresseerd, naar zijn verhouding met Mariët gevraagd heeft. Vanuit Australië laat Oscar weten dat als Fie achter het geheim van de familie Van Cloppenburg wil komen ze bij Emile, de kluizenaar, moet zijn. Harm slaat Ron in elkaar.

35 (vrijdag 26 april 1996)

Marianne wordt, als ze de coke wil opgraven, bijna betrapt door Pieter. Gerard gaat op zoek naar Emile, maar kan hem niet vinden. Mariët zoekt Harm op. Ze geeft toe dat hun breuk iets met haar ouders te maken heeft, maar dat ze beloofd heeft er verder niets over te zeggen. Het is een vreemde Soep: Harm en Mariët zijn er niet en Pieter is er met Marianne. Dennis wordt onder druk gezet door bendeleden. Emile informeert bij Lennart naar Gerard Hardebol. Tim ziet zijn moeder druk repeteren voor een ballet; hij begrijpt dat ze haar medicijnen niet neemt. Irene ontmoet Harm; voor het eerst lijken die twee weer normaal met elkaar te kunnen praten. Dennis dwingt Pieter op zoek te gaan naar de coke. Emile laat Fie en Gerard foto's zien waarop te zien is hoe Henri Oscar heeft geprobeerd te vermoorden.

36 (maandag 29 april 1996)

Harm is boos en treurig over de breuk met Mariët. Emile zwijgt over het motief van Henri om Oscar te vermoorden. Alleen Oscar weet dat. De onderzoekscommissie wil Sylvia en Robert nogmaals horen over de beschuldiging van sexuele intimidatie. Dennis wijst de coke-bendeleden op Pieter. Harm ruziet met zijn ouders over zijn gedrag. Marianne wil Pieter uit veiligheidsoverwegingen een tijd niet zien. Harm geeft zijn ouders de schuld van de breuk met Mariët en vertrekt; hij wil zijn ouders nooit meer zien.

37 (dinsdag 30 april 1996)

Eugénie, de moeder van Tim, zoekt een pianist om haar droom weer te gaan dansen te kunnen verwezenlijken. Harm drinkt zijn verdriet met zogenaamde 'vrolijkheid' weg. Dennis beschuldigt Pieter van de fouten bij de coke-inbraak. Harm gaat uit zijn dak in de disco. De volgende dag is hij niet op school, en niet thuis. Dennis wordt opgepakt door de bendeleden. Harm duikt op bij kluizenaar Emile. Sylvia speelt in op het gemoed van studente Marieke. Pieter hoort dat Dennis iets vreselijks is overkomen.

38 (woensdag 1 mei 1996)

Robert begrijpt niet waarom Marieke weigert met hem te praten. Fie en Gerard spreken Edward, de butler van Van Cloppenburg, aan over het verleden. Edward reageert geschrokken. Harm duikt op bij Tim; ze gaan naar het café, waar Harm ziet dat Mariët bij Ron zit. Anton licht de studente Marieke in over Sylvia's motieven. Pieter is bang na maatregelen van de bende. Gerard wordt woedend op Henri en vertelt dat hij bewijzen heeft van de moordpoging op Oscar: foto's. Een vreemde Soep, er zijn weinig mensen. Opwinding als Harm provocerend met een nieuw vriendinnetje binnenkomt. Als Marieke Sylvia laat weten niet te willen getuigen, chanteert Sylvia haar.

39 (donderdag 2 mei 1996)

Emile meldt Fie en Gerard dat zijn verblijfplaats doorzocht is. Pieter heeft angst dat Marianne ook te grazen is genomen door de bende; hij kan haar nergens vinden. Harm ziet bij Emile een zegelring met het familiewapen van de Van Cloppenburgs. Eugénie engageert een vreemde pianist. Henri schrikt van het verhaal van de zegelring. Tim komt door de eerste ronde van de selectie voor een internationale surfwedstrijd. Als Sylvia en Robert bij de onderzoekscommissie komen blijkt dat studente Marieke heeft afgezegd. Emile geniet van de macht die hij heeft over Henri. Desirée wordt achterdochtig en informeert naar Mariët's geboortedatum. Marieke getuigt tegenover de commissie en geeft toe dat ze gelogen heeft over het gedrag van Robert. Sylvia is onthutst. Desirée bluft tegen Mary dat ze weet dat Mariët een dochter van Henri is.

40 (vrijdag 3 mei 1996)

Anton merkt dat Sylvia verloren heeft; ze sluit zich boven op. Mariët is kwaad op haar moeder vanwege Desirée. Met enig plezier ontkent Henri tegenover Desirée de vader van Mariët te zijn. Anton doet een poging om Irene uit te leggen waarom hij veel van Sylvia houdt. Uit angst voor de bende durft Pieter de deur niet uit. Hij laat zelfs Emile, op zoek naar Fie en Gerard, niet binnen. Sylvia erkent dat ze niet zonder Anton kan. Mariët verzamelt moed, ze gaat Harm vertellen waarom ze het heeft uitgemaakt. Henri krijgt er duivels plezier in eventueel de vader van Mariët te zijn. Gerard en Fie komen bij de verblijfplaats van Emile: alles is weg. Ze vinden slechts een zegelring. Mariët vertelt Harm dat hij haar halfbroer is.

41 (maandag 6 mei 1996)

Harm weet niet hoe te reageren op Mariët, zijn halfzusje. Fie en Gerard lichten de politie in over de verdwijning van Emile. Tim is geselecteerd voor de surfwedstrijden in Californië, maar hij is bang dat zijn moeder Eugénie het niet aankan. Eugénie komt steeds meer onder invloed te staan van haar geheimzinnige pianist Elmer. Terwijl Henri een afspraak heeft met Mary en Bert over Mariët, bevestigt Harm aan Desirée dat Mariët een dochter is van Henri. Als Oscar van Cloppenburg hoort van de verdwijning van Emile belooft hij Fie over te komen. Harm ziet dat Mariët opgehaald wordt door zijn vader Henri.

42 (dinsdag 7 mei 1996)

Tot verontrusting van Mary en Bert zoekt Henri vaderlijke toenadering tot Mariët. Oscar verschijnt ten tonele, maar houdt zijn aankomst nog geheim. Sylvia's positie op de faculteit wordt steeds moeilijker. Harm reageert agressief op school als de anderen hem aanspreken over Mariët. Oscar hangt rond om het huis van de familie Van Cloppenburg. Henri schrikt als hij butler Edward in een flauwte aantreft onder het schilderij van Van Cloppenburg Sr.

43 (woensdag 8 mei 1996)

Harm ontmoet zijn oom Oscar. Lucas Piersma biedt Tim hulp aan met het probleem van zijn moeder. Elmer de Bock, de pianist van Eugénie, vraagt iets te veel over haar overleden echtgenoot Maurice. Irene troost Mariët, die Harm niet kwijt wil. Harm wil niks meer van haar weten. Tot ergernis van Desirée vraagt Henri Mariët mee uit. Oscar meldt zich bij Fie en Gerard. Tim vertelt Elmer over de labiliteit van zijn moeder. Harm eist van Mariët dat ze niet meegaat met Henri. Elmer biedt Eugénie aan haar in contact te brengen met haar overleden echtgenoot.

44 (donderdag 9 mei 1996)

Eugénie is épris van Elmer, hij drukt haar op het hart niets aan anderen te vertellen. Tim spreekt met Piersma af een toevallige ontmoeting met zijn moeder te organiseren. Sylvia wordt ontslagen door haar directeur: Robert. Henri verwent Mariët en pakt haar in met leuke verhalen over het verleden. Bert en Mary wachten ongeduldig op Mariët. Desirée vraagt haar dochter Yvette zo snel mogelijk naar Nederland te komen. Een woedende Bert rijdt met zijn jeep op Henri van Cloppenburg in.

45 (vrijdag 10 mei 1996)

Mariët vindt Bert's actie tegen Henri belachelijk. Bert is bang haar te verliezen. Oscar's speurtocht naar Emile levert niks op dus vrezen Fie en Gerard dat het onvermijdelijk is dat zij uit het paviljoen worden gezet. Oscar ondervraagt de butler Edward over de dood van zijn vader. Hij vraagt zich af of Henri daar iets mee te maken heeft. Pieter is enthousiast omdat Marianne gebeld heeft. Oscar begrijpt dat hij op het goede spoor zit omdat Henri angstig op zoek gaat naar Edward. Desirée legt Yvette uit dat er een nieuwe erfgename in de familie is. Oscar betrapt Henri die Edward dwingend adviseert te blijven zwijgen.

46 (maandag 13 mei 1996)

Oscar gaat op zoek naar het mysterie rondom de dood van vader Van Cloppenburg. Butler Edward moet er mee te maken hebben. Yvette, het zusje van Harm, maakt zich zorgen over de erfenis. Ze zoekt contact met Lisa. Pieter is opgewekt als de cokebende is opgepakt. Nu kan hij weer met Marianne afspreken. Het lukt Marianne niet de coke, die onder het paviljoen begraven ligt, op te graven. Harm komt klem te zitten tussen zijn vader Henri en oom Oscar. Gerard vindt de zak coke onder het paviljoen.

47 (dinsdag 14 mei 1996)

Elmer weet geld los te krijgen van Eugénie. Emile weet langs slinkse weg, via het gedichtenschriftje van Lennart, een bericht aan de buitenwereld te sturen. Pieter schrikt als hij Gerard met de coke ziet; hij begrijpt dat Marianne hem bedrogen heeft. Mariët wordt, tot ergernis van Mary, door Henri uitgenodigd voor een buitenlandse reis. Tim vraagt Elmer naar zijn zogenaamde lening van Eugénie. Kan hij wel weggaan voor zijn surfwedstrijden? Oscar benadert een zeer nerveuze Desirée over de dood van Van Cloppenburg. Elmer's invloed op Eugénie neemt grote vormen aan.

48 (woensdag 15 mei 1996)

Oscar confronteert Desirée met de wetenschap dat zij, voor zij met Henri trouwde, de maïtresse was van zijn vader, Van Cloppenburg sr. Eugénie stemt toe als Tim, met medeweten van Piersma, aandringt op een diner in de Hoge Duinen. Lennart ontvangt zijn zoek gewaande gedichtenschrift. Irene wil het lezen. Tijdens het diner van Tim en Eugénie komt Piersma zogenaamd toevallig binnen. Henri waarschuwt Oscar bij zijn gezin weg te blijven. Pieter bedenkt iets waardoor hij Marianne er in kan luizen. Piersma en Eugénie kunnen het goed vinden. Irene ontdekt de verborgen boodschap van Emile in het schriftje. Marianne, naarstig op zoek naar de zak coke, wordt betrapt door Pieter.

49 (donderdag 16 mei 1996)

Pieter breekt definitief met Marianne. Oscar, Irene en Lennart gaan naar aanleiding van de verborgen boodschap op zoek naar Emile. De gemeente meldt dat de Hardebols het paviljoen morgen verlaten moeten hebben, anders zal er met harde hand opgetreden worden. Ook Mary lukt het niet deze beslissing terug te draaien. Op aanraden van Piersma, die een oogje op zijn moeder zal houden, besluit Tim naar de surfwedstrijden in Californië te gaan. Hij is nog niet weg of Elmer maakt weer gebruik van zijn magische invloed op Eugénie. Oscar beschuldigt Henri van de ontvoering van Emile. Oscar laat de keus aan Henri: Emile terug en paviljoen open, anders openbaart hij alles wat hij weet van de familie.

50 (vrijdag 17 mei 1996)

Desirée dringt er nu ook op aan dat Henri het bouwproject stop zet. Er ontstaat een plan bij de groep om het paviljoen te bezetten. Wat zal Harm doen? En wat zal Mariët, die Henri beloofd heeft mee op reis te gaan, doen? Oscar doet nog een laatste poging Edward te laten bekennen. Het paviljoen is gebarricadeerd. De groep zit binnen. Eugénie wijst op aandringen van Elmer Lucas Piersma de deur. Edward zwicht en zegt dat hij vader Van Cloppenburg heeft vermoord. De deurwaarder, met politie, staat klaar om het paviljoen met geweld te ontruimen.

51 (maandag 20 mei 1996)

Het paviljoen wordt ontruimd. Oscar probeert butler Edward te bereiken. Elmer laat Piersma weten dat Eugénie hem niet meer wil zien. Yvette hoort van haar moeder dat haar ouders vroeger op dwingend advies van Opa van Cloppenburg een tijd uit elkaar geweest zijn. Als Piersma bij Eugénie komt blijkt het verhaal van Elmer helemaal niet te kloppen. Edward vertrekt zogenaamd naar een familielid. Elmer vraagt Eugénie om kleding van haar overleden echtgenoot. Edward loopt zijn noodlot tegemoet. Lukt het Oscar hem te redden?

52 (dinsdag 21 mei 1996)

Oscar heeft Edward meegenomen naar zijn hotelkamer. Edward zegt tot zijn wanhoopsdaad gekomen te zijn door de tirannieke houding van opa van Cloppenburg. Gerard, Fie en Pieter logeren bij de Zoomers. Oscar belooft Irene en Lennart dat Emile terug zal komen. Sylvia is zeer geïnteresseerd in Oscar. Als Elmer handtastelijk wordt stuurt Eugénie hem weg. Desirée is nerveus omdat Edward verdwenen is. Lisa en Yvette spreken af er alles aan te doen om achter de ware familieverhoudingen te komen. Harm en Mariët proberen vrienden te zijn maar hun liefde staat dat in de weg. Er wordt een pakje bij Van Cloppenburg besteld met daarin het jasje van Edward. Ron schrikt als hij Lisa iets teveel verteld over de praktijk van zijn vader.

53 (woensdag 22 mei 1996)

Fie ziet dat Mariët kwaad is; ze gooit alle cadeaus van Henri weg. Oscar eist van Henri stopzetting van het project, zodat het paviljoen weer open kan en vrijlating van Emile. Mary vertelt Fie dat Mariët een dochter van Henri is. Piersma ontdekt dat Elmer een strafblad heeft. Oscar laat Henri weten dat hij Edward heeft. Met veel slijmen lukt het Elmer weer binnen te komen bij Eugénie. Henri doet Oscar een tegenvoorstel in ruil voor Edward. De sfeer tussen Harm en Mariët is om te snijden. Piersma betrapt Elmer en Eugénie midden in een seance waarin ze Maurice oproepen.

54 (donderdag 23 mei 1996)

Piersma probeert Eugénie terug te krijgen uit het verleden. Oscar belooft Gerard en Fie dat ze het paviljoen kunnen behouden. Als Henri Sylvia waarschuwt voor Oscar gaat ze onmiddellijk op zoek naar hem. Henri legt zijn bedrijf omstandig uit waarom het project stop gezet moet worden. Sylvia luistert een gesprek tussen Oscar en zijn notaris af. Mary begrijpt niet waarom Gerard en Fie niet ingaan op een aanbod van een restaurant. Emile en Edward worden door Oscar en Henri uitgewisseld.

55 (vrijdag 24 mei 1996)

Blijdschap alom; het paviljoen is gered. Edward bezweert Henri dat hij de schuld op zich heeft genomen. Henri is gerustgesteld, ook omdat Oscar heeft beloofd het land meteen te verlaten. Oscar en Emile nemen onroerend afscheid. Yvette stelt Lisa voor dat zij achter Ron aan zal gaan. Tot woede van velen doet Henri zich voor als redder van het paviljoen. Ron valt als een blok voor Yvette. Eugénie is als was in de handen van Elmer. Oscar besluit nog maar even te blijven nu hij Sylvia beter heeft leren kennen.

56 (maandag 27 mei 1996)

Yvette zet haar plan door met Ron. Desirée heeft nachtmerries over Dolf, de vader van haar man Henri. Elmer dient een klacht over Piersma in bij de rector van het Duinendaals Lyceum. Ron verspreekt zich tegen Yvette. Tot verdriet van Lennart voelt Irene zich steeds meer aangetrokken tot Oscar. Door Harm komt Desirée te weten dat Oscar nog in het land is. In paniek wil ze zich gaan aangeven: zij voelt zich schuldig aan de moord op Dolf van Cloppenburg.

57 (dinsdag 28 mei 1996)

Het lukt Henri Desirée te kalmeren. Bert, verwond bij een bedrijfsongeval, komt op de eerste hulp terecht. Ron staat in dubio of hij de verwisseling van bloedmonsters openbaar moet maken. Elmer laat Eugénie geloven dat de geest van haar overleden man in hem kan afdalen. Bert wordt doodziek, als hem het verkeerde bloed wordt toegediend. Een detective achtervolgt Oscar als hij met Irene uitgaat. Anton ziet zijn dochter met een oudere man. Als Bert opknapt nadat hij ander bloed heeft gekregen concluderen Mary en Bert dat Bert wel de vader van Mariët kan zijn.

58 (woensdag 29 mei 1996)

Lisa zal ervoor zorgen dat Mary en Bert de bloedgroep van Henri te weten komen. Harm wil dat Mariët uit zijn buurt blijft; het is te pijnlijk voor hem. Irene ontkent tegenover haar vader dat zij iets met Oscar van Cloppenburg heeft. Oscar wordt steeds interessanter voor Sylvia, zowel op amoureus als op zakelijk gebied. Als Yvette de bloedgroep van Henri komt doorgeven weten Bert en Mary het zeker: Mariët is hun dochter. Mariët gaat dolgelukkig op zoek naar Harm. Lisa en Yvette confronteren Ron ermee dat hij achter de verwisseling van de buisjes bloed zit. Mariët en Harm vliegen elkaar in de armen.

59 (donderdag 30 mei 1996)

Henri en Desirée zijn geschokt als Harm en Mariët samen aan het ontbijt verschijnen. Als het gezin Zoomers de hereniging viert in de Hoge Duinen, komt Henri binnen. Mary krijgt haar kans met Henri af te rekenen. Yvette gaat op onderzoek uit en ondervraagt een nerveuze Edward. Lisa vertelt Mariët dat het hele misverstand over haar afkomst veroorzaakt is door Ron. Desirée bekent aan Yvette een verhouding gehad te hebben met opa Van Cloppenburg. Henri eist Oscar te vertrekken.Irene en Oscar voeren intieme gesprekken.

60 (vrijdag 31 mei 1996)

Sylvia, onwetend van het feit dat het Oscar is die haar dochter in de war brengt, raadt Irene aan zich niet aan iemand te binden. Als Harm hoort dat Ron de oorzaak is van alle ellende, gaat hij woedend naar hem op zoek. Mary gaat met Piersma op bezoek bij Eugénie, maar er wordt niet opengedaan. Mariët gaat ongerust op zoek naar Harm. Irene bekent, tot schrik van Oscar, dat ze van hem houdt. Lennart ziet ze samen. Harm en Ron vechten hun vete uit op een brug. Eén van de twee valt in het water…

61 (maandag 3 juni 1996)

Harm en Mariët vluchten, terwijl er naar Ron gedregd wordt. Lukt het Irene om met Oscar mee te gaan naar zijn hotel? Eugénie gelooft Elmer onvoorwaardelijk in zijn rol als haar echtgenoot Maurice. Harm wordt beschuldigd van doodslag. Zonder dat de rest van de familie Zoomers het weet verstopt Mariët Harm op haar kamer. Ron verkeert in levensgevaar. Lennart is kapot als Irene het uitmaakt.

62 (dinsdag 4 juni 1996)

Mary vermoedt dat Mariët weet waar Harm is. Sylvia suggereert Oscar wat zij met zijn aandelen in Van Cloppenburg International kan doen. Ze beklinken de zaak met een romantische nacht. Desirée komt ongerust bij de Zoomers vragen of zij weten waar Harm is. Irene verrast Oscar bij het ontbijt. Als Tim met zijn moeder belt lijkt ze vrolijk. Elmer alias Maurice bezweert haar niets te vertellen over zijn 'terugkeer'. Henri komt te weten dat Oscar zowel met Sylvia als Irene omgaat. Lisa ontdekt dat Harm op Mariët's kamer verstopt zit. Zal Eugénie zo ver gaan in haar geloof dat Maurice is teruggekeerd, dat ze zelfs Elmer's lichaam als dat van Maurice accepteert?

63 (woensdag 5 juni 1996)

Mary komt erachter wat er met Elmer tijdens zijn TBR-periode aan de hand was. Nadat de politie Harm's auto heeft gevonden wordt Henri onder druk gezet. Desirée is bang dat Harm bij Oscar zit. Als Mariët met teveel eten naar boven gaat begint Mary iets te vermoeden en ontdekt Harm, wat tot verhitte discussies leidt binnen de familie: aangeven of niet. Henri gaat zijn kennis over het feit dat Oscar zowel met Sylvia als Irene omgaat gebruiken. Elmer herkent Anton als zijn vroegere therapeut. Mary stelt Harm een ultimatum: morgen moet hij weg zijn.

64 (donderdag 6 juni 1996)

Anton laat Lucas Piersma weten dat de situatie tussen Eugénie en Elmer ernstig is. Sylvia denkt een prettige uitnodiging te krijgen. Als Henri komt informeren, verraadt Mary Harm niet. Irene denkt een prettige uitnodiging te krijgen. Lennart haalt zijn gram bij Oscar. Harm wil voor hij vertrekt nog een keer met Oscar praten over zijn ouders. Mariët gaat dat regelen. Het lijkt er op dat Eugénie gaat doorzien dat Elmer een bedrieger is. Henri ziet Oscar bij de Zoomers naar binnen gaan. Oscar neemt afscheid en gaat terug naar Australië. De uitnodigingen van Irene en Sylvia leiden tot een pijnlijke confrontatie tussen moeder en dochter op de kamer van de verdwenen Oscar.

  65 (vrijdag 7 juni 1996)

Anton ontdekt dat zijn vrouw Sylvia en zijn dochter Irene beiden een verhouding hadden met Oscar. Ron komt bij en noemt Harms naam tegen de politie. Henri haalt Sylvia van het onderzoek af en laat merken dat hij op de hoogte was van haar liaison met Oscar. Elmer, in paniek omdat Eugénie hem niet meer gelooft, neemt haar gevangen. Mariët zwijgt stoïcijns als de politie haar ondervraagt. Henri gaat begrijpen dat Harm bij de familie Zoomers ondergedoken zit. Harm en Mariët treffen voorbereidingen om te vertrekken. Henri verraadt zijn eigen zoon: hij leidt de politie naar huize Zoomers, waar Harm gearresteerd wordt.

Seizoen 2,3,4,5 en 6 volgen snel.