Het Gordijnpaleis van Ollie Hartmoed 

 

Iedereen heeft familie. Maar niemand heeft zo’n krankzinnig ingewikkelde familie als de 9-jarige Ollie Hartmoed . Voor het eind van het jaar heeft zijn overgrootvader maar één wens: Op zijn 100-ste verjaardag wil hij de hele familie Hartmoed bij elkaar hebben. Én een witte kerst. ollie_animatie Ollie zet alles op alles om deze haast onmogelijke opdracht te vervullen. 

PIK

De negenjarige Ollie Hartmoed heeft een krankzinnig ingewikkelde familie. Zo’n samengeraapt zooitje kom je niet vaak tegen. Het is gewoon bijna niet voor te stellen. Zijn vader Oscar is inmiddels aan zijn derde huwelijk bezig en zijn moeder Lilian verwacht een kind van haar nieuwe partner. Ollie heeft één echte zus, de elfjarige Lola. Verder heeft hij een veel oudere halfzus, een halfbroer die een halfzus wil worden, drie nieuwe stiefbroers, drie Chinese adoptiezusjes, twee zwagers, een Marokkaans neefje dat hem ‘oom Ollie’ noemt, een opa en oma en een stokoude overgrootvader. En tot overmaat van ramp heeft iedereen ruzie met iedereen. Gezellige boel.

 


Acteurs:

Teun Stokkel, Aart Staartjes, Susan Visser, Gijs de Lange, Kitty Courbois, Sebastiaan Labrie, Leontine Borsato, Bracha van Doesburgh, Rick Paul van Mulligen, Louis Talpe

Scenario: Robert Alberdingk Thijm
Producent: Lemming Film

De 4delige serie is te koop op DVD. Klik hier om de dvd te bestellen voor slecht € 8,95

 

 

Meer informatie over de serie vind je op http://weblogs.vpro.nl/olliehartmoed/


Share |