Script:
André van Duren en Paul Jan Nelissen


Regie:
André van Duren

Producenten:
Matthijs van Heijningen
Guurtje Buddenberg

Genre: Misdaad, Drama
Jaar: 2011
Duur: 111 minuten

Kijkwijzer:

Release: 29 september 2011


Koop de DVD

Cast:
Sylvia Hoeks
Marcel Musters
Frank Lammers
Daan Schuurmans
Benja Bruijning
Theo Maassen
Matthias Schoenaerts
Pierre Bokma
Maria Kraakman
Juul Vrijdag
Bert Geurkink
Jaap Spijkers

Bekijk de Trailer

Terug naar overzicht

Speelfilm - De Bende van Os


Het historische misdaaddrama De Bende van Oss is gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café.

Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet door gevallen is. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en krijgt hulp uit onverwachte hoek van de corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. Oss is al jarenlang in de greep van de bende wanneer de marechaussee wordt gestuurd om voor eens en altijd met ze af te rekenen. Door hun komst in de industriestad lijkt de situatie te escaleren.

De wachtmeester van de marechaussee (Daan Schuurmans) is echter vastbesloten de bende op te rollen en komt zodoende ook steeds dichterbij Johanna, die als een vlieg gevangen lijkt in het criminele web. Lukt het haar om op rigoureuze wijze te breken met haar oude leven? De Bende van Oss is een verhaal over goed en fout, over macht en machteloosheid en over liefde en verraad… De Bende van Oss opent op woensdag 21 september de 31e editie van Het Nederlands Film Festival.