SPEELFILM


Regie: Urszula Antoniak
Filmdistributeur: Wild bunch Distribution

Kijkwijzer:


Genre: Drama
Jaar: 2011
Duur: 90 minuten
Bioscoop: 29 september 2011

Cast:

Bien de Moor
Lars Eidinger


Code Blue - Urszula Antoniak


Verpleegster Marian wijdt al haar zorg en aandacht aan de patiënten, als een heilige. Soms neemt ze zelfs de rol van Verlosser op zich, om de ernstig zieken te helpen. Als ze op een nacht ongewild getuige is van een brute verkrachting blijkt ze niet de enige te zijn die toekijkt. De gedwongen intimiteit die dan ontstaat met haar anonieme buurman verandert wie zij is.

 

 


CODE BLUE, de nieuwe film van regisseur Urszula Antoniak, is geselecteerd voor het Film Festival Cannes, in het onderdeel Quinzaine des Realisateurs.
CODE BLUE is het tweede speelfilmproject van Antoniak. Haar eerste, Nothing Personal, won belangrijke prijzen op de filmfestivals van Locarno en Sevilla en won vier Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival 2009, waaronder Beste Speelfilm.

Producent Frans van Gestel:
'Na het succes van Nothing Personal heeft Urszula Antoniak met deze selectie voor haar tweede film in Cannes een solide basis gelegd voor een internationale carrière. CODE BLUE is in mijn ogen een van de sterkste arthouse films die in de afgelopen tien jaar in Nederland zijn gemaakt en ik ben verheugd dat wij met haar derde film bezig zijn: NUDE AREA. In deze context is het niet meer dan logisch dat CODE BLUE in Quinzaine draait, een programma onderdeel dat bekend staat om het ontdekken van nieuwe talenten en filmauteurs met een sterke handtekening.'