Regie:
Marco van Geffen

Genre: Drama
Duur: 85 min.
Release: 10 november 2011

Cast:
Dagmara Bak
Natalia Rybicka
Rifka Lodeizen
Guy Clemens
Reinout Bussemaker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder Ons

Onder Ons gaat over de introverte Poolse au pair Ewa, die moeite heeft haar draai te vinden bij haar gastgezin in een Nederlandse provinciestad. Als ze meent te weten wie de verkrachter is die de buurt onveilig maakt, komt ze in een spiraal van twijfel en isolement terecht. Ze kan haar vermoedens met niemand delen en keert steeds meer naar binnen, waardoor haar gastouders geen andere oplossing zien dan haar terug naar huis te sturen. Onder Ons is het eerste deel van een trilogie van drie speelfilms, getiteld Vinex, die Marco van Geffen maakt over ‘het drama van het gelukkige gezin’.

 

Onder Ons naar Internationale Filmfestival van Toronto

Na de wereldpremière op het filmfestival van Locarno, beleeft de Nederlandse film Onder Ons nu zijn Noord-Amerikaanse première op de 36e editie van het prestigieuze Internationale Filmfestival van Toronto. De film draait in het Discovery programma. Het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen naar een scenario van Jolein Laarman, sleepte in Locarno, twee prijzen in de wacht.

Onder Ons gaat over de introverte Poolse au pair Ewa, die moeite heeft haar draai te vinden bij haar gastgezin in een Nederlandse provinciestad. Als ze meent te weten wie de verkrachter is die de buurt onveilig maakt, komt ze in een spiraal van twijfel en isolement terecht. Ewa wordt gespeeld door de jonge Poolse actrice Dagmara Bak. Andere rollen zijn voor Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen, Guy Clemens, Reinout Bussemaker en de Poolse actrice Natalia Rybicka.

Marco van Geffen schrijft scenario’s en regisseerde eerder verschillende korte films, waaronder HET ZUSJE waarmee hij in 2007 een Gouden Palm nominatie op het Cannes Film Festival in de wacht sleepte. Scenarioschrijver Jolein Laarman schreef scripts voor onder meer Broos, Tussenstand en Het Zusje van Katia (winnaar Gouden Kalf voor Beste Scenario 2008).

Onder Ons is het eerste deel van een trilogie, getiteld VINEX, die Van Geffen maakt over ‘het drama van het gelukkige gezin’. De film is geproduceerd door Lemming Film en de Boeddhistische Omroep Stichting en is gefinancierd met steun van het Nederlands Filmfonds.

Het internationale filmfestival van Toronto vindt plaats van 8 tot en met 18 september. De internationale sales is in handen van de Franse salesagent Elle Driver.

Onder Ons gaat op zaterdag 24 september 2011 in première tijdens het 31e Nederlands Film Festival in de Stadsschouwburg Utrecht. Distributeur Cinéart brengt Onder Ons op 10 november 2011 in de Nederlandse filmtheaters.