Een gloednieuw spannend avontuur geïnspireerd op de succesvolle boekenserie van Piet Prins met Tom, Mirjam en… Snuf de Hond

SNUF DE HOND EN DE IJSVOGEL

Een film van Steven de Jong
Met Ydwer Bosma, Joosje Duk, Marcel Faber, Eva Crutzen
Rense Westra, Dominique van Vliet, en
Leo de Jong, de 14-jarige zoon van Steven de Jong, als Jimmy

In 1954 kwam het boek Snuf de Hond van auteur Piet Prins uit bij uitgeverij De Vuurbaak. Iedereen wilde het boek lezen zodat al snel meerdere delen met nieuwe avonturen volgden. Zo ontstond een geliefde boekenreeks, met inmiddels meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren. Met veel succes zijn de afgelopen jaren drie van deze boeken verfilmd: Snuf de Hond in Oorlogstijd, Snuf de Hond en de jacht op de Vliegende Volckert en Snuf de Hond en het Spookslot. Van de DVD’s zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht, goed voor Dubbel Platina!

In de vierde boekverfilming Snuf de Hond en de IJsvogel, dat net als de eerste drie delen een co-productie is met de Evangelische Omroep, beleven Tom en Mirjam, samen met Snuf de Hond, weer een spannend avontuur wanneer ze er op uit gaan met hun kajuitzeilboot “IJsvogel”.

Vanaf 22 februari 2011 is Snuf de Hond en de IJsvogel verkrijgbaar op DVD.


Korte inhoud
Tom, Mirjam en Snuf gaan op vaarvakantie. Ze hebben een kajuitzeilboot “IJsvogel” van Bauke gekregen. Hoewel Jeltje erop tegen is, (want met Tom gebeurt er altijd wat) mag Tom toch weg met Mirjam en Snuf, omdat Mirjam belooft om de verantwoordelijkheid voor Tom te dragen zodat er niets raars kan gebeuren. Bij de eerste feestmarkt in Sloten gaat het al mis. Ze ontmoeten twee broers, Jimmy en Niels die van alles stelen wat los en vast zit, daartoe aangespoord door hun vader. Voordat Ton en Mirjam het beseffen, worden ze opgepakt voor de diefstallen van de broers. Dankzij Snuf kunnen ze uit het politiebureau
ontsnappen, want Tom wil gerechtigheid: de echte daders pakken. Omdat de politie naar hun op zoek is, veranderen ze de naam van hun boot in “Roerdomp”.

De hoofdrolspelers
Net als in de eerste drie Snuf de Hond-avonturen, wordt Snuf door verschillende Duitse herdershonden, die allemaal specifieke kunstjes kennen, tot leven gebracht. Het zijn Calista en Mandy. Ze komen alle twee uit de fokstal van Foeke Tienstra. De hoofdrollen van Tom en Mirjam worden gespeeld door respectievelijk Ydwer Bosma en Joosje Duk.

Ydwer Bosma (1994) zit nog op school, maar zijn grootste hobby’s zijn toneelspelen, zingen en het maken van filmpjes en muziek. In het theater was hij te zien in diverse musicals, waaronder Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (V & V Entertainment). Op televisie was hij o.a. te zien in het jeugdprogramma Mir@kel (EO) en in de televisieserie Nieuwe Ouders (VPRO). Ook had hij een hoofdrol in het hoorspel Speer en co (Stichting Cliniclowns).

Joosje Duk (1994) volgt al jaren naast haar school (vwo) lessen bij de Jeugdtheaterschool Rabarber. Ze speelde ondermeer in de theaterproducties Assepoester en Sjakie en de Chocoladefabriek.

Overige belangrijke rollen worden vertolkt door Marcel Faber (Tjeerd, de vader van Niels en Jimmy), Eva Crutzen (agent Roelie), Rense Westra (Bauke), Dominique van Vliet (Jeltje), Frans de Wit (boze commissaris), Yoni Serlie (Niels) en Leo de Jong, de 14-jarige zoon van regisseur Steven de Jong, als Jimmy.

Share |