Releasedatum:

23-09-2010 (NL)

Cast:
Gijs Scholten van Aschat
Sylvia Hoeks
Johanna Ter Steege
Keitumetse Matlabo
Abbey Hoes
Nasrdin Dchar
Naomi van Es

Scenario:
Rudolf van den Berg
(Naar het boek van Arnon Grunberg)

Regie:
Rudolf van den Berg

Producent:
Fu Works Productions
Cadenza Films


Jörgen Hofmeesters bestaan wankelt. Hij wordt ontslagen en lastig gevallen door zijn ex-vrouw, maar veel kwellender is nog dat zijn lievelingsdochter Tirza spoorloos verdwijnt tijdens een vakantiereis in Namibie.

Na weken van wurgende onzekerheid besluit Jörgen haar te gaan opsporen in het Afrikaanse woestijnland. Daar raakt hij alle houvast kwijt. Zijn vastberaden zoektocht wordt ondermijnd door de hitte, de drank en vooral door zijn herinneringen die allengs op meer wijzen dan een simpele, liefdevolle relatie tussen Tirza en haar vader. Eenzaam en radeloos doolt Jörgen rond, hunkerend naar gezelschap, naar de warme omhelzing van zijn kind.

Dan ontmoet hij Kaisa, een kind van negen jaar dat hem haar lichaam te koop aanbiedt. Hij wijst haar diensten af, maar ze ontpopt zich als beschermengeltje. Ze lijkt hem geluk te brengen, want als hij zijn mailbox checkt vindt hij een berichtje van Tirza.

Kaisa trekt met Jörgen mee de woestijn in waar hij hoopt Tirza te zullen vinden. Maar de woestijn is groot, oneindig groot, en de heroische zoektocht mondt onontkoombaar uit in een verbijsterende ontknoping. Geconfronteerd met degene die zijn dochter te grond heeft gericht wordt Jörgen Tirza's lot gewaar dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

 
Terug naar overzicht