Filmdetails:

Duur: Onbekend

Jaar: 2012

Genre: Romantiek, Komedie

Regie: Joram Lürsen

Scenario: Kim van Kooten

Acteurs:
Carice van Houten
Thijs Römer
Benja Bruijning
Kees Hulst
Martine Bijl
Jacob Derwig
Tjitske Reidinga
Michiel Romeyn
Remko Vrijdag
Kees van Kooten
Chris Zeegers
Rene van 't hof
Georgina Verbaan
Willeke Alberti

Producent: Topkapi Film

Distributeur: A-Film

Vanaf november 2012 in de bioscoop

Links:
Alles is Familie Website

Terug naar Speelfilm

Terug naar Telescoop

ALLES IS FAMILIE (Speelfilm 2012)

Carice van Houten zal de hoofdrol gaan vertolken in de romantische comedy Alles is Familie. Na Alles is Liefde is dit de tweede film waarin regisseur Joram Lürsen, scenariste Kim van Kooten en producent Frans van Gestel de handen ineen slaan. Van Kooten zelf zal ook in de film te zien zijn.

In Alles is Familie is iedereen binnen de familie de Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie (Carice van Houten) een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

De makers noemen Alles is Familie het vileine zusje van Alles is Liefde. Opnieuw een romantische komedie, maar met andere personages, dezelfde humor en iets meer pijn. Je kunt niet kiezen wie je ouders zijn. Je kunt wél kiezen hoe je ouder wordt.
 
De productie van Alles is Familie is in handen van Topkapi Films. De film wordt gecoproduceerd door de VARA. De film komt tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen Nederlands Filmfonds, NPO, het CoBO fonds en wordt gestimuleerd door het Ministerie van OC&W onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gefinancierd door het Suppletiefonds.

A-Film Distribution brengt de film 22 november 2012 uit in de bioscoop.

Lees de recensie van Alles is Familie
Maandag 26 maart presenteerde de cast zich aan de pers in het De La Mar Theater in Amsterdam.


Fotograaf: Marieke van de Velde


Joran Lürsen heeft een aantal Nederlandse televisieseries geregisseerd zoals All Stars, Vuurzee, Baantjer en Flodder.

Hij regisseerde ook speelfilms als In Oranje en Mijn Franse tante Gazeuse. Eind 2007 kwam de succesvolle film Alles is Liefde uit. Voor Alles is Liefde kreeg Lürsen tijdens het Gala van de Nederlandse Film op 3 oktober 2008 een Gouden kalf voor beste regie, de film kreeg een Gouden kalf voor beste Nederlandse speelfilm [1].

In 2008 regisseerde Joram de telefilm Coach. Eind 2010 kwam de film Het geheim uit. Dolfje Weerwolfje is de nieuwste film, dvd kwam uit in november 2011.