Filmdetails:

Duur: onbekend

Jaar: 2012

Genre: Komedie, Drama

Land: Nederland, VS

Regie: Antoinette Beumer

Scenario: Bryian Keith Montgomery Jr.

Productie: Elijah Andrew Graham

Acteurs:
Carice van Houten
Jelka van Houten
Holly Hunter
Mary Woods
Howe Gelb
Chad E. Brown
Jeroen Spitzenberger
Elise Schaap
Hayo Bruins
Jaap Spijkers
Marcel Musters

Vanaf 10 mei 2012 in de bioscoop

Lees de recensie

Bestel de dvd:

 

Terug naar overzicht

Speelfilm 2012: Jackie


 
Sofie en Daan (33) zijn een tweeling. Maar daarmee houdt alles ook op. Ze staan te verschillend in het leven om goed met elkaar om te gaan. Sofie is single en leeft alleen voor haar werk. Ze is redactrice van een tijdschrift en is nogal streng voor zichzelf. Daan is getrouwd met Joost, ze is conflict vermijdend, wil het vooral gezellig hebben en cijfert zichzelf graag weg. Joost wil kinderen, maar dat wil maar niet lukken.
 
Dan komt er een telefoontje dat de levens van de zusjes volkomen op z’n kop zet. Hun biologische moeder is in Amerika opgenomen in een ziekenhuis met een gecompliceerde beenbreuk. Sofie en Daan hebben haar nooit ontmoet omdat ze slechts hun draagmoeder is geweest. Hun vaders, Harm en Marcel, wilden graag kinderen en vonden de oplossing in de vorm van: Jackie. Daan, die altijd gefantaseerd heeft over haar biologische moeder, wil dolgraag naar Amerika. Sofie niet, ze heeft het veel te druk met haar blad en is niet geïnteresseerd in ‘de leverancier van eicellen’, zoals ze het zelf noemt.
 
Maar toch laat ze zich overhalen en daarmee begint een ontverwachte reis. Jackie is namelijk in geen enkel opzicht de moeder die ze zich voorstelden. Ze woont in een oude camper, ziet er niet uit en is verre van sociaal. Sofie dacht haar moeder ‘even’ naar een revalidatieoord te vliegen, maar komt bedrogen uit.
 
Omdat Jackie met haar gipsbeen niet kan rijden en door haar gescheurde trommelvlies ook niet mag vliegen, is Sofie genoodzaakt om het oude barrel dwars door de woestijn van New Mexico te rijden. Onderweg leren ze zichzelf, elkaar en hun bijzondere moeder kennen. Ongemerkt wordt dit de reis van hun leven. Ze zullen door schade en schande hun vastgeroeste zelfbeeld moeten loslaten en hun vertrouwde gewoontes opgeven.
 
Daardoor zullen hun levens voorgoed veranderen.