Filmdetails:

Duur: 119 minuten

Jaar: 2012

Genre: Drama

Regie: Christophe Van Rompaey

Scenario: Mieke de Jong

Camera: Menno Westendorp

Producent: Isabella Films

Acteurs:
Emma Levie
Jeroen Willems
Niels Gomperts
Agata Buzek
Lisa Smiter


Kijkwijzer:


Speelfilm: Lena


Lena is een meisje van 17 die hunkert naar liefde, maar wat ze krijgt is seks.

Ze voelt zich onaantrekkelijk en verlegen en dat maakt haar te gewillig naar jongens. Eigenlijk is ze het gelukkigst wanneer ze aan line-dance doet. Dansend vergeet ze heel even de wereld om zich heen.
 
Dan komt ze de populaire jongen Daan tegen. Met Daan is alles anders: hij is lief en grappig. Een jongen waar alleen knappe meiden van mogen dromen. Van de buitenkant lijkt het of Daan haar weinig doet, maar van binnen voelt de liefde als een groot geschenk. Daan schaamt zich ook niet voor Lena en het kan hem niets schelen wat anderen ervan denken. Als hij haar voorstelt om bij hem en zijn vader Tom in te trekken, neemt hij niet eens de moeite dit aan zijn vader te vragen. Lena stemt maar al te graag in en laat de benauwde wereld met haar veeleisende, afkeurende moeder achter om haar eigen nieuwe familie te creëren.
 


Wanneer ze er echter achter komt dat Daan vol met leugens zit, komt er een wilskracht in haar naar boven waarvan ze zelf niet wist dat ze die bezat. Ze vecht voor het behoud van haar paradijs. Zelfs als ze het risico loopt hierdoor haar eigen droom kapot te maken.
 
Emma Levie heeft in 2011 op het filmfestival in het Franse Les Arcs de prijs voor beste actrice gewonnen.

 

Terug naar overzicht