Recensie: Cabo (One Night Stand VII)


What is your solution?

Regie:
Ivan Barbosa

Scenario:
Rogier de Blok

Acteurs:
Tarikh Janssen, Samira Maas, Adison dos Reis, Issaka Sawadogo, Belinda van der Stoep

De ambitieuze Kaapverdiaan Arthur studeert medicijnen en heeft een Nederlandse vriendin. Hij is mama’s ,golden boy’, een doorn in het oog van zijn broer Harold. Arthur krijgt op een dag bezoek van een mysterieuze Afrikaan. Deze Salif, eist dat Arthur met een oplossing komt voor iets dat Arthur angstvallig verborgen wil houden…..

De One Night Stand film CABO dompelt je direct in het Kaapverdiaanse milieu dat zich afspeelt in een galerijflat omzoomd door de wolkenkrabbers van Rotterdam. We maken kennis met Harold (Arthur’s broer) en diens zoontje waar Harold nauwelijks naar omkijkt. ’s Morgens kleedt Arthur hem aan, geeft hem eten en brengt de jongen naar school. Dit leidt vaak tot heftige confrontaties tussen de broers, vooral omdat Arthur hem laksheid en luiheid verwijt. Daarentegen is Arthur mama’s golden boy omdat hij een ijverige student geneeskunde is in contradictie tot zijn losbollige broer. Maar ook Arthur heeft een tweede agenda die hij tot iedere prijs verborgen wil houden. Op een zekere dag, terwijl hij bezig is in de bibliotheek iets uit te zoeken, krijgt Arthur bezoek van een gitzwarte Afrikaan die hem dreigend toebromt ,, what is your solution?”

Tja, waar gaat het nou eigenlijk over in deze ,"reality soapachtige film" waar we achter Arthur aanlopen en maar niet te zien krijgen wat er nu echt speelt. De wending komt als zijn bekoorlijke vriendin hem krijsend wakker maakt met de mededeling ,, wat heb je met ons spaargeld gedaan? Waarom heb je alles opgenomen?” Vanaf dat moment komt het verhaal in beweging en zien we wat die ,solution’ is en voor wie?
 
CABO, geregisseerd door Ivan Barbosa naar een script van Rogier de Blok, kabbelt rustig door in de Rotterdamse dreven met af en toe een eruptie. Wel blijf je je continu afvragen, waar gaat dit nou naar toe?
 
Waardering:
 

- Filmpagina Cabo


Recensie: Geert Gielissen