Recensie: UIT (One night stand VII)


Een verloren liefde

Regie:
Michiel Rummens

Acteurs:
Sally Harmsen, Vincent van der Valk, CharlieChan Dagelet

Een liefde tussen Thomas en Emma bevindt zich in een neerwaartse spiraal. Wanneer Emma ook nog besluit om een paar maanden naar het buitenland te gaan raakt Thomas in de ban van zijn angst haar te verliezen.UIT is een liefdesdrama dat zich afspeelt, deels in een artiestenkamer met een bierflessenoerwoud op de grond en aan de rand van een zwembad. Emma, subliem gespeeld door Sally Harmsen ( o.a. Loft, Steekspel), ontmoet een aantrekkelijke jonge man en dit wekt de tomeloze jaloezie van Thomas, haar vriend, (zeer goede rol van Vincent van der Valk) en het is dan ook al gauw UIT tussen die twee. De emoties spatten van het scherm en je blijft gebiologeerd kijken hoe deze twee jonge mensen elkaar aantrekken en afstoten.
 
Veel van het verleden is te zien in flashbacks. Thomas ontmoet haar voor het eerst aan de rand van een zwembad waar zij als badjuffrouw werkzaam is en laat zich met een pruik, in de vorm van een berenmuts op, in het water vallen. Ze redt hem ter plekke van de verdrinkingsdood omdat hij eerder gezegd had niet te kunnen zwemmen. Ook de pruik, die hij eerst niet wilde afzetten, komt bovendrijven. En dan, met z’n tweeën, de fiets van Emma aan de hand, lopend, slaat de vonk over en is het aan. En hoe! Maar enige tijd later besluit Emma naar Afrika te gaan voor een paar maanden en raakt Thomas in de ban van zijn angst haar te verliezen. Schuchter vraagt hij ,, kan ik niet mee? Emma: ,, heb je geld dan? Thomas: ,, maar ik kan toch wat bij jou lenen? Emma: ,, ik heb zelf bijna niks meer! En dat doet de deur dicht! Zeker als er ook nog een rivaal in het vizier komt.

De eigenlijke titel van deze door Michiel Rummens geregisseerde film had moeten zijn ,, Verloren Liefde” want dat is het. Charlie Chan Dagelet (dochter van Hans Dagelet) heeft ook nog een minirolletje als het meisje dan Thomas ontmoet op een wilde party. Hij doet ’t met haar….of toch niet? Of heeft hij het gedroomd? Als hij dit later met Emma bepraat vraagt hij: ,, als jij ’t met mij doet denk je dan ook aan hem? Ze knikt geluidloos van ,ja’ Je moet in deze film goed opletten wanneer ,onze’ Thomas in het verleden verkeert en beelden ziet of niet. Al met al is het een amusante film geworden met een goed verhaal die het bekijken waard is en de doelgroep absoluut zal aanspreken.
 
 
Waardering:

UIT op Televisie:
Vrijdag 18 januari om 23.15 uur op Ned.2

- Filmpagina UIT

- Overzicht One Night Stand films

Recensent: Geert Gielissen