Op de set van "Het Bombardement"


Regie:
Ate de Jong

Scenario:
Ate de Jong en Paul Ruven

Acteurs:
Jan Smit, Roos van Erkel, Gerard Cox, Monic Hendrickx en Mike Weerts, Loïs Dols de Jong (dochter van regisseur Ate de Jong)

Over de Film:
Het Bombardement is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen

Op de set

Rond twee uur begonnen in Utrecht de opnames van de buitenscene.
Eerst werd er een aantal malen gerepeteerd.
Op het moment dat er gefilmd gaat worden, wordt er een groot zwart doek geplaatst waar de crew en aanwezige pers achter moet plaatsnemen. Dan is het muisstil en roept Ate de Jong: ACTIE!

Een scene staat er vrijwel nooit in één keer goed op, zo ook hier.
Hinderlijke factoren kunnen een scène verpesten zoals in dit geval: een vliegtuig, luidende klokken, een dame op de fiets, die vast en zeker even boodschappen gaat doen, een man met een rode trui, die vanaf zijn balkon wil kijken wat er allemaal gebeurd in zijn straat, of pratende mensen die op een bootje voorbij varen. Ja, de kanalen zijn niet afgezet voor deze film, de straten wel.
En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat een scènes misschien niet lekker loopt, of dat een acteur zich verspreekt. Desondanks stond de scene er rond half 5 op en werd deze nogmaals gedraaid vanaf een andere hoek.
 


Ate over Het Bombardement:
"Het Bombardement is zo'n bijzonder verhaal, daar kan geen Hollywood film tegenop.
Het heeft historische diepgang plus een diep menselijk drama.
Ik ben enorm vereerd dat ik Het Bombardement mag regisseren.
 


Productie:
'Het Bombardement' wordt geproduceerd door René Huybrechtse (Ik Ook Van Jou, Shouf Shouf Habibi) en Paul Ruven van Talent United.
Co-producent is San Fu Maltha van Fu Works. De film wordt momenteel mede ontwikkeld door het Nederlands Fonds voor de Film.

De film wordt in december in de bioscoop verwacht.

BEKIJK DE FILMPAGINA VAN HET BOMBARDEMENT

Lees ook:
JAN SMIT EN ROOS VAN ERKEL IN ‘HET BOMBARDEMENT’
FILM OVER HET BOMBARDEMENT VAN ROTTERDAM IN DE MAAK
ALLE DAGEN FEEST! - ATE DE JONG

Andere films van Ate de Jong:

 

SETFOTO'S HET BOMBARDEMENT

 

Foto's: Marieke van de Velde

VOLG HOLLANDSE FILM OOK OP: